RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt av Svarttjern, savner attraksjoner


BU-leder Anders Røberg-Larsen i Bydel Grorud oppsummerer i dette intervjuet de siste fire årene, og kaster noen blikk fremover. Opparbeidelsen av av Svarttjern er noe av det han er stolt over.
BU-leder Anders Røberg-Larsen i Bydel Grorud oppsummerer i dette intervjuet de siste fire årene, og kaster noen blikk fremover. Opparbeidelsen av av Svarttjern er noe av det han er stolt over.
Lokalavisen Groruddalen har bedt BU-lederne om å ta en kikk i bakspeilet. Først ut er Anders Røberg-Larsen.

GRORUD: En av de viktigste sakene Ap gikk til valg på for fire år siden var at Grorud skulle være en bydel for alle.

Del på Facebook

– Vi skulle spesielt ha stor satsing på tilbud til barn og unge. I tillegg skulle vi verne om markagrensa og bydelens kulturminner, og vi ønsket en avvikling av Huken pukk- og asfaltverk.

– Har du innfridd i disse sakene?

– Jeg føler mye er innfridd. Bydel Grorud er en av de beste bydelene i Oslo på barne- og ungdomsaktiviteter. Det er et veldig viktig forebyggende arbeid som drives ute i bydelene. Vi i Grorud Arbeiderparti har vært pådrivere for at Huken pukk- og asfaltverk ikke har fått tillatelse til å utvide virksomheten, og det er nå også et tidsspørsmål når pukkverket vil bli avviklet. I tillegg har vi fått gjort mye gjennom Groruddalssatsingen, blant annet med rehabilitering av Grorudveien 3 og byggingen av den nye Grorudparken, sier Røberg Larsen.

Synsing en utfordring

– Hva har vært den største utfordringen i disse fire årene?

– Bydelen har jobbet aktivt med å få nytt liv i Romsås senter. Her gjenstår det mye. Vi har også jobbet med utvikling av nye Grorud sentrumsområde.

Debatten om Groruddalen har kanskje vært en av de største utfordringene. Synsing og unyanserte presseoppslag om Groruddalen, har skapt et uriktig bilde av Groruddalen og våre utfordringer. Bydel Grorud laget en egen rapport med statistikk som tilbakeviste mange av mytene om Groruddalen og minoritetsbefolkningen, sier Røberg-Larsen.

Trenger bedre veier

Arbeidet som har pågått over år i forbindelse med nedgradering av Trondheimsveien og etablering av en Fossum-diagonal ble rammet av debatten om Oslopakke 3 hvor de borgerlige partiene ønsket å ta disse prosjektene ut.

– Dette er det viktigste grepet man kan ta for å forbedre hverdagen for tusenvis av groruddøler. E6-lokk/tunnel er et annet veiprosjekt Groruddalen trenger, hvor det fortsatt gjenstår mye før man kommer i gang, sier BU-lederen.

Svarttjern en perle

– Hva er du mest stolt av å ha oppnådd?

– Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til med Svarttjern på Romsås. Dette har blitt et flott badeanlegg med sandstrender, granittamfi, utegriller og Oslos beste badevannskvalitet. Fra å ha vært et badevann hvor bading ble frarådet, har endringen vært total. Dette har blitt den flotteste og en av de viktigste møteplassene på Romsås.

Trist med rør

– Hva er du minst fornøyd med, i forhold til eget partis innsats?

– Det må bli arbeidet i forbindelse med Nyland Syd og også vedtaket om å legge Alnaelva i rør gjennom terminalområdet på Alnabru. Ellers burde det vært satset enda mer på Groruddalen. Den forrige omleggingen av kriteriesystemet for fordeling av penger i kommunen rammet Groruddals-bydelene spesielt hardt og burde vært stoppet. Generelt burde bystyret begynne å lytte mer til bydelene.

Fokus må endres

– Hva blir største utfordring i perioden som kommer?

– Jeg tror den største utfordringen blir å møte det negative fokuset på Groruddalen, som preges av negative medieoppslag og unyansert synsing. Det er viktig at man debatterer utfordringene i Groruddalen, og de er det mange av, men det er viktig at det skjer på grunnlag av riktige premisser.

Både småhus og blokker

– Er det her vi bør bygge boliger i fremtiden?

– Det skal skje mye spennende utvikling i Groruddalen framover. Vi vil oppleve økt urbanisering og fortetting. Det er viktig at denne utviklingen skjer med kvalitet. Områder preget av blokkbebyggelse må få småhus, og andre områder må forvente høyhus og blokker. Jeg mener hele byen må tas i bruk, og at det ikke nytter å verne småhusbebyggelsen i vest slik Høyre ønsker i partiprogrammet sitt. Groruddalen har mange flotte bomiljøer som fungerer veldig godt som de er.

Trenger kino

– Før man bygger boliger mener jeg man må sørge for at nødvenig infrastruktur er på plass. Da tenker jeg ikke bare på veier og kollektivtrafikk, men det er også et tankekors at Groruddalen står uten et stort kulturhus, vi har ingen skulpturpark, kino eller museum og svært få andre nevneverdige attraksjoner. Her fortjener Groruddalen bedre, sier Anders Røberg-Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere