*Nettavisen* Nyheter.

Stolt Kyvåg mottok pris

Lørdag var en stor dag for Norway Cup-general Frode Kyvåg. Ikke bare var det turneringens avslutningsdag, Kyvåg ble også hedret som Oslo- ambassadør.

EKEBERG: - Det ville være tull å si at jeg ikke føler meg beæret, sier Kyvåg om å motta prisen.

Frode er imidlertid tydelig på at det er flere enn ham som fortjener ros.

- Jeg føler at det er vi som får prisen. Med vi, mener jeg alle de som bidrar til at Norway Cup kan gjennomføres.

Stor betydning for Oslo

Initiativtager Arne Sundt-Bjerck, leder av Markedsføringsforeningen i Oslo, forklarte hva som ligger bak prisutdelingen.

- En Oslo-ambassadør er en som i særlig grad har bidratt til en positiv utvikling for byen, eller gjort den kjent internasjonalt. Vi er meget imponert over hva man har fått til med Norway Cup.

Sundt-Bjerck mener Norway Cup har ringvirkninger.

- Mange har selv vært her som spillere og ønsker å komme tilbake med sine barn. Dessuten bidrar Norway Cup til å gjøre Oslo internasjonalt kjent, ved at deltagere, tilskuere og andre besøkende forteller om byen til sine bekjente.

Godt forhold til kommunen

Varaordfører Svenn Kristiansen var tilstede for å dele ut prisen.

- Det er en ære for oss i Oslo kommune å tildele Frode Kyvåg denne prisen. Han har i en årrekke stått i spissen for Norway Cup. Han har bidratt sterkt til den internasjonale interessen rundt turneringen. Dessuten er han generelt engasjert i byen.

- Kommunen er veldig velvillige. Uten dem hadde det ikke vært noe Norway Cup. Jeg tror snart jeg har like mange venner i rådhuset som i Bækkelagets Sportsklub, repliserte en smilende Kyvåg.

Nordstrands Blad spurte den ferske Oslo-ambassadøren om hvor høyt han verdsetter denne hedersbevisningen.

- Det høres kanskje dumt ut, men det har nesten blitt en vane å motta priser på vegne av Norway Cup. Jeg synes selvfølgelig det er stort å bli hedret på denne måten, men man skal vokte seg for å bli blasert. At folk verdsetter arbeidet ditt er hyggelig. At det i tillegg er din egen by som gjør det er stas. Jeg elsker denne byen, derfor er dette ekstra spesielt.

Han mener samholdet i organisasjonen rundt Norway Cup er viktig.

- At jeg får en personlig pris er helt klart hyggelig, men det er viktig å vite at vi er et sterkt fellesskap. Alle kan ta imot ros, men når vi står sammen er vi mye bedre rustet for kritikk.

Negativt minne

På oppfordring fra Nordstrands Blad fortalte Kyvåg om sitt sterkeste minne fra Norway Cup. Blant mange positive minner, er det dessverre et negativt som har brent seg fast.

- Dette var en av de første gangene vi fikk besøk av et utenlandsk lag i Norway Cup. Det var vel i '81 eller '82, forteller Kyvåg.

- Jeg fikk en telefon fra Fornebu to uker før turneringsstart. De sto der med et fotballag som kalte seg Agidibi. Nigerianerne hadde altså kommet to uker for tidlig! Det verste var at de krevde full luksus. De skulle ikke bo på skole, de skulle bo på hotell.

Frode forteller også om de stygge scenene som utspant seg i finalen.

- En meget god utgave av Strømmen ledet 2-0 mot Agidibi i finalen. Da svartnet det for treneren. Han løp og tok et av hjørneflaggene, før han tok opp jakten dommeren. Han skulle spidde ham med hjørneflagget.

Heldigvis ble treneren stoppet av en spiller, men episoden satte allikevel en støkk i Kyvåg.

- Hva gjaldt utenlandske lag, omorganiserte vi litt etter dette.

Hedret av klubben

Under en tilstelning på Ekeberg ble Frode Kyvåg også tildelt en reisesjekk og blomster for sitt lange engasjement i klubben. Han har nå vært ansatt i Bækkelaget i 30 år.

- Jeg føler ikke at dette er noen jobb, det er mer som en livsstil, sa jubilanten.

Kyvåg la ikke skjul på at han trives i jobben.

- Det er et privilegium å få jobbe med det jeg elsker, nemlig barn og unge. I tillegg til mine nærmeste, elsker jeg klubben over alt på denne jord.

På spørsmål om han skal holde på videre, er svaret klart.

- Jeg er med i 20-30 år til. Jeg kommer til å trille inn på sletta med rullator om jeg må.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.