RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt over hva vi fikk til


Knut Even Lindsjørn (SV) mener partiet sikret et Bjørvika for folket med både park og bystrand.
Knut Even Lindsjørn (SV) mener partiet sikret et Bjørvika for folket med både park og bystrand.
Knut Even Lindsjørn (SV) er fornøyd med Bjørvika-vedtaket, og nekter for at SV solgte seg billig før bystyrebehandlingen.

BJØRVIKA: Primært hadde vi ønsket å gjøre noe med byggehøydene, men Ap nektet å gi seg på det, og da måtte vi se hva annet vi kunne gjøre, sier gruppeleder i SV, Knut Even Lindsjørn.

Snudde

Onsdag vedtok bystyret den så kalte barcode-utbyggingen i Bjørvika, etter at SV inngikk en avtale med byrådspartiene Høyre og FrP.

Avtalen innebærer en reduksjon av byggevolumet på 10.000 kvadratmeter marginalt i forhold til hva SV tidligere har uttrykt. Imidlertid mener Lindsjørn at slaget var tapt i det Ap garanterte for byggehøydene, noe som tvang SV til å tenke nytt.

For oss ble det da viktig å se hva annet vi kunne gjøre, og da valgte vi å tenke hva som kommer rundt neste sving. Det betyr at vi har fått byrådet med på å minske utbyggingen i Bispevika, samt å bygge en park og en bystrand for hele Oslos befolkning, sier Lindsjørn, som også vektlegger at forskjellene mellom Ap og SVs forslag er små.

Det er snakk om marginale forskjeller, og vi risikerte da å ikke få flertall for noe. Da hadde byrådets forslag gått gjennom, og det hadde vært det verst tenkelige, sier han.

Fornøyd

Ettersom situasjonen ble som den gjorde mener Lindsjørn nå at SV har tatt grep, som vil gjøre Bjørvika mer åpen for folket.

Det er viktig at vi ikke glemmer resten av Bjørvika, og med avtalen i Bispevika er vi stolte over hva vi har fått til. Bispevika er indrefileten i Bjørvika, og nå har vi gitt folk noe å glede seg over. Og det var nå vi måtte ta disse grepene i Bispevika, vi hadde ikke tid til å vente, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere