*Nettavisen* Nyheter.

Stolte, skeive dager

Stein Runar Østigaard drømmer om å starte Pride Paraden på Grønland. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Det blir et heidundrande show hele ni dager til ende når Skeive Dager åpner i morgen.

SEntrum: - Min store drøm er å starte paraden ved Politihuset på Grønland eller fra sirkustomta på Tøyen, sier Stein Runar Østigaard, styreleder for Skeive Dager.

Og selv om det ikke er aktuelt i år, utelukker han ikke at Pride Paraden kan starte nettopp på østkanten i løpet av de nærmeste åra.

- Vi har fortsatt en jobb å gjøre når det gjelder holdninger i forhold til homofile, ikke minst i minoritetsgrupper på østkanten. Selv om Skeive Dager består i mye gøy og moro, er det også en alvorlig undertone hvor vi forsøker å fremme at homofili ikke er noe unaturlig, sier Østigaard alvorlig.

Selv om Skeive Dager tjuvstarta festivalen allerede 2. juni, er det i morgen det offisielle startskuddet går.

- 24. juni åpner vi dessuten Pride Park på Rådhusplassen. Her er det aktiviteter fra dørene åpner til vi stenger. Et av de absolutte høydepunktene blir det forrykende showet Melodi Kvasi Grand Prix på onsdag kveld. Ellers blir dragshowet med blant annet Great Garlic Girls torsdag et heidundrende show. Selve Paraden den 27. juni er selvfølgelig også et høydepunkt, sier Østigaard som passer på å minne om at alt som skjer i Pride Park er gratis.

Styrelederen er også opptatt av å understreke at Skeive Dager har et tilbud til alle aldersgrupper.

- Det er piknik for barnefamilier i Frognerparken, rusfritt ungdomsområde i parken og show og fester på kveldene på Rådhusplassen så her skal det være noe for enhver smak. Vi skal skape en trygg møteplass for alle enten de er skeive eller streite, og så håper vi at så mange som mulig vil hilse på oss.

- Hva skal du selv passe på å få med deg i løpet av disse dagene?

- En ting jeg ikke kan klare meg uten er hagekonserten på Aksept Sankthansaften der blant annet Wenche Myhre skal opptre. Dessuten må jeg få med meg bokbadet i Pride Park med Arnfinn Norbø!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.