RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolte Stovner

Samarbeid om lokale kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT) ble startet som et prøveprosjekt i 2004. Under BU-møtet i Bydel Stovner ga et enstemmig BU sin støtte til dette arbeidet.

Stovner: I løpet av vinteren 2005 har SLT gjennomført et tverrfaglig kartleggingsarbeid som er kalt "Stolte Stovner". Dette er en modell for samordnede lokale kriminalitetsforebyggende tiltak i Bydelen.
SLT startet som et prøveprosjekt i åtte bydeler i Oslo i 2004, og prøveprosjektet går ut i 2005.
Nå håper SLT-koordinator i Bydelen, Tove S. Christiansen har stor tro på at prosjektet vil bli videreført i Oslo.
Prosjektet er et samarbeid mellom bydelen, politiet og skolene i bydelen.
- I tillegg til de tre parter er frivillige organisasjoner og andre interesserte hjertelig velkomne til å hjelpe til, påpeker Christiansen.

Redusere kriminaliteten

Formålet med samarbeidet er å redusere kriminaliteten i bydelen. I tillegg jobbes det forebyggende mot hovedmålgruppen på 13 til 18 år. Men Bydel Stovner har valgt å inkludere alle barn og ungdom fra null til 23 år i sitt forebyggende arbeid.
- Det er viktig å begynne forebyggingsarbeidet tidlig. Vi samarbeider med ungdomsklubber, idrett og skoler, fortsetter SLT-koordinatoren som er glad for det store antall fritidsklubber som finnes i Bydelen.
- Vi har veldig mange frivillighetsklubber. Vi er heldige i forhold til andre bydeler. Bydelen har hele tiden vært opptatt av barn og ungdom. I tillegg jobber barnevernet veldig bra, og politiet har gode rutiner når det gjelder oppfølging av ungdom under 15 år som blir pågrepet.
Bydel Stovner har hatt god tradisjon med å være flinke på barne- og ungdomssiden. Og selv om Bydelen har all grunn til å kalle seg "Stolte Stovner" mener Christiansen at det er grunn til å kartlegge hva som kan gjøres bedre.
I følge Christiansen bør folk i Bydelen få mer informasjon om hvilke tilbud Bydelen har å tilby. Dette håper hun at bydelsdagene vil endre.
Under BU-møtet kartla Christiansen det arbeidet som allerede er blitt gjort.
- Jeg føler vi er i godt gjenge. Vi har åpnet nye dører til samarbeid, men resultatene av arbeidet vi gjør er vanskelig å måle. Vi håper å kunne finne parametere for å ha resultater å kunne vise til. Jeg ønsker også å bygge opp en plan for kriminalitetsforebyggende arbeid, forklarer Christiansen.

Vi er heldige i forhold til andre bydeler. Bydelen har hele tiden vært opptatt av barn og ungdom.
Tove S. Christiansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere