RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg får bestemme høyblokkas skjebne


Avgjørelsen om hva som skal skje med Høyblokka i Regjeringskvartalet er blitt utsatt flere ganger. Nå blir det opp til statsministeren å finne ut om han vil ha tilbake kontoret sitt. Vernetilhengerne tolker det som en seier.
Avgjørelsen om hva som skal skje med Høyblokka i Regjeringskvartalet er blitt utsatt flere ganger. Nå blir det opp til statsministeren å finne ut om han vil ha tilbake kontoret sitt. Vernetilhengerne tolker det som en seier. Foto: ARKIVFOTO
Innstillingen om Høyblokkas framtid skulle vært lagt fram onsdag. Saken er utsatt igjen. Og det er Statministerens kontor som får siste ord i saken.

REGJERINGSKVARTALET: Saken om Høyblokkas framtid er blitt en kinkig sak for fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Under befaringen i Regjeringskvartalet i oktober i fjor sa hun at det ville bli tatt en avgjørelse i saken før jul. Under befaringen før jul uttalte hun at avgjørelsen skulle komme rett over nyttår. Nå er den altså utsatt igjen.

Les også: Regjeringskvartalet, fem måneder etter

– Jeg er informert om at arbeidsgruppa er i sluttfasen av sitt arbeid, men vil trenge noe mer tid, sier statsråd Aasrud til NTB.

Og det blir Statministerens kontor som får siste ord i saken.

Les også: Riksantikvaren: – Høyblokka bør få stå

Les også: – Det kommer til å bli forferdelig

– En politisk sak

Arkitekt Peter Butenschøn er sterk tilhenger av å bevare blokka.

– Det betyr at regjeringen har skjønt at dette ikke er en vanlig kontorblokk, men ett av de viktigste byggene. Det kan derfor bare håndteres som en stor politisk sak, og ikke som en bygningsteknisk affære, sier han til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere