RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister Jens Stoltenberg informerte om Knut Storbergets avgang i dag. Stoltenberg ba Storberget sitte til etter 22. juli-redegjørelsen torsdag.
Statsminister Jens Stoltenberg informerte om Knut Storbergets avgang i dag. Stoltenberg ba Storberget sitte til etter 22. juli-redegjørelsen torsdag.

Stoltenberg om Storberget-avgang: – Trist at han går av

Knut Storberget gikk i dag av som justisminister. Ifølge statminister Jens Stoltenberg hadde Storberget ønsket det i lengre tid. Men 22. juli gjorde at det ikke ble slik.

OSLO: Stoltenberg presenterte sine nye statsråder på Slottsplassen fredag formiddag. Tidligere forsvarsminister Grete Faremo tar over posten som justisminister i departementet som nå heter Justis- og beredskapsdepartementet.

 
 


Espen Barth-Eide blir ny forsvarsminister.

Knut Storberget har vært under lengre tids hardt press for håndteringen av 22. juli. Men ifølge Stoltenberg skal Storberget for en stund siden selv bedt om å gå av. Men på grunn av oppfølgingen av 22. juli, ba Stoltenberg ham om å sitte lenger.

– Betydelig innsats

– Det er trist at han går av nå. Men jeg tror ikke folk skjønner hvor krevende det er å være justisminister og ha tre små barn. I utgangspunktet ønsket han å gå av etter kommunevalget i høst. Men Stoltenberg ba ham sitte til etter redegjørelsen i Stortinget.

Foran et stort presseoppbud på Slottsplassen ga Stoltenberg sin tidligere kollega varme ord.

Satt lenge som justiminister

– Han har gjennomført jobben med en betydelig innsats, og er blant justisministerene som har sittet lengst i regjering. Det er en betydelig og veldig markant justisminister som i dag går av, sa Stoltenberg.

Om de nye statsrådene, Grete Faremo og Espen Barth-Eide sa han dette:

Espen Barth Eide er en usedvanlig kunnskapsrik forsvars- og sikkerhetspolitiker. Han har lang erfaring som både forsvars- og sikkerhetspolitiker. Grete Faremo er en svært erfaren politiker. Hun er jurist og har erfaring også fra arbeid utenfor politikken.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere