RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg svikter pasientene

Regjeringens største angrep på mangfold i Norge, er at private alternativer konsekvent skvises. Vi ser det i rehabiliteringssektoren, der regjeringens politikk fører til voksende køer og nedleggelse av gode behandlingsmiljøer. Vi ser det i barnevernssektoren, der regjeringen har bestemt at det ikke skal kjøpes plasser hos private, selv om køene vokser. Vi ser det i helsesektoren, der nedgang i køene i Høyres regjeringstid er snudd til oppgang i køene nå.

For regjeringen er det åpenbart bedre å stå i offentlig kø enn å få privat behandling betalt av det offentlige.

Jeg vet om ei kvinne som er småbarnsmor. Hun hadde så store smerter i skulderen at hun ikke kunne jobbe, og ikke ta seg av barna. Hun fikk beskjed om å vente på en operasjon i syv måneder fra et offentlig sykehus. Hun fant selv ut at hun kunne få behandling allerede i løpet av et par uker ved et privat sykehus. Men denne behandlingen vil ikke myndighetene betale for, fordi de er imot bruk av private sykehus. Hun var imidlertid heldig. Hun hadde råd til det, og betalte operasjonen av egen lomme. Men ikke alle er så heldige. De som ikke har råd til å kjøpe seg en privat behandling blir bare stående i køen. Det er urettferdig, unødvendig og usosialt.

Etter snart fire år med Stoltenberg som statsminister står nå en kvart million mennesker i helsekøen. Det er klart det er jo et slags fellesskap i en kø også! De siste årene har helsekøene økt med 35 000 mennesker, på tross av rekordstore økninger i bevilgningene.

Da Høyre satt i regjering mellom 2001 og 2005 reduserte vi helsekøene med 85 000 mennesker blant annet ved hjelp av fritt sykehus valg som også omfattet private sykehus og hvor pengene fulgte pasientene. Det er det jeg kaller godt fellesskap og god velferd!

Det er mange gode grunner til å bytte ut den rødgrønne regjeringen og helsepolitikk er absolutt en av dem.Afshan Rafiq, Høybråten

Stortingskandidat for Høyre i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere