*Nettavisen* Nyheter.

STOMP the trash!

er med: Ingen tvil om at Disenelevene gir alt i STOMP the trash-prosjektet! Foto: FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Disenelevene spiller rett på søpla, med en dæsj "ompalom-pompa", "chachacha" og "diggediggedigg". – Så kult at det faktisk kan måles med gymtimene, ifølge Ferdinand.

Klikk på bildet for å forstørre.

kult: Denne gjengen er helt enige om at STOMP the trash-prosjektet er kult! Fra venstre: Ferdinand, Halvard, Stian, Greta, Mari og Frida. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

stomp: Gamle tønner gjør susen og lyden! Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

klokker: Med de mest lydhøre “instrumentene” kan det være greit å har øreklokker til. Foto: Kristin Tufte Haga

DISEN: Og så tøft som det låter! Gymsalen på Disen skole er full av fjerdeklassinger. De står og sitter som fjetret , og tar i mot instruksjon av en hoppende, sprettende og veldig energisk Ante Skaug (Glowmusic), og som sammen med medinstruktør Tone Jordhus (Glowmusic) - har drevet med “STOMP” i flere år - og begge erfarne musikere.

Nå skal det sitte - konserten sammen med første, andre og tredje er ikke langt unna.

SE BILDER FRA ØVELSEN HER!

Og det sitter stort sett - det svinger faktisk skikkelig i Disengymsalen denne fredagen! Men det er ikke dyre instrumenter elvene bruker og spiller på, men rett og slett søppel! Blant annet gamle tønner, bildeler, gamle paraboler, blikkfat, eller kanskje innhold fra gamle vaskemaskiner.

Like kult som gymtimene

– Innmari gøy å bruke ting som egentlig skulle kastes. Jeg har også øvd ekstra hjemme, på møbler og andre ting, forteller Mari.

– Før vi begynte med dette visste jeg ikke at det gikk an å spille på sånne ting. Dette er omtrent like kult som gymtimene, ifølge Ferdinand, som legger til at han grugleder seg til konserten.

Mens Frida skyter inn at hun synes er utrolig morsomt å få lov til å “bråke” litt!

Ifølge Halvard er ompalpm-pompa den vanskeligste delen, Og det gjelder å konsentrere seg.

– Fort gjort å bli distrahert, særlig hvis vi ikke har på øreklokker!

Og det Ferdinand, Mari, Greta, Frida, Halvard og Stian er hundre prosnet enige om, det er at instruktørene er helt toppers!

Ifølge undervisningsinspektør Bjørg Haugland, er prosjektet helt i tråd med skolens fokus på holdningsskapende arbeid når det gjelder gjenbruk, kildesortering og gjenvinning - skolen er også miljøfyrtårnskole.

Tverrfaglig

– Vi føler oss veldig heldige som har fått midler til prosjektet gjennom Den kulturelle skolesekken.. Og vi er svært stolte over elevene våre som nå jobber intenst fram mot konsertene. Førstetrinnselevene har særlig imponert, - blant annet med stor iver, sier Haugland og skryter av instruktørene.

– ”STOMP the trash” er også et tverrfaglig skoleutviklingsprosjekt, andre trinn lager en stor vev av plastposeremser, tredje trinn lager veggavis om plastposer og miljørap, fjerdetrinn lager tekster med utgangspunkt i kassene med glemt tøy – med fokus på stort forbruk av klær og bruk-kastmentalitet. På konserten er også andretrinnselever mannekenger med klær fra glemmekassene våre!

SE BILDER FRA ØVELSEN HER!

Hva er STOMP?

Med utgangspunkt i det internasjonale STOMP-konseptet, lager man musikk og rytmer av gjenstander som ellers ikke brukes som musikkinstrumenter, blant annet kan oljefat, bilhjul, koster og rør, samt aviser og plastposer gjøre nytten. Glowmusic fokuserer på samhold og fellesskap på tvers av alder og bakgrunn. For å komme fram til et resultat som fungerer både rytmisk og musikalsk er medlemene i gruppen nødt til å samarbeide.

Kilde: www.glowmusic.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag