RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KUN FOR JENTER: Marie fra arrangementskomiteen sammen med Pia Fossum i kulturenheten i bydelen. «Girls Only @Trikkehallen» er åpent for bydelens jenter, akkurat som jentegjengen fra Engebråten skole.
Foto: Karl Andreas Kjelstrup
KUN FOR JENTER: Marie fra arrangementskomiteen sammen med Pia Fossum i kulturenheten i bydelen. «Girls Only @Trikkehallen» er åpent for bydelens jenter, akkurat som jentegjengen fra Engebråten skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Stopp! Her har gutter ingen adgang

Lørdag blir det fest i Trikkehallen, bare for jenter!

KJELSÅS: For fjerde gang blir det «jentekveld» i ungdomshuset i Midtoddveien. Denne gang med navnet «Girls Only @Trikkehallen», som skal illustrere at det ikke bare er sukkersøtt når bydelens ungdomsskolejenter samles til fest.

Bølle og magedans

På programmet står nemlig blant annet besøk av stylister, magedans og «bøllekurs». Selvrespekt er et stikkord.

– Det er viktig at jenter kan sette sine egne grenser, både overfor det motsatte kjønn, og for venner, sier miljøterapeut i bydelen, Pia Fossum.

Det er ungdomsskolejenter som sitter i arrangementskomiteen og som har laget programmet.

– Det er noen gutter som synes det er litt dumt at de ikke får være med, og skulle ønske de hadde et tilsvarende tilbud, sier niendeklassingen Marie fra Nordberg.

– Men da kan de jo ta initiativ til et eget arrangement! De kan få ha det her, sier Liv Husby, enhetsleder for kultur i bydelen.

– Dette arrangementet startet opp fordi det har vært en tradisjon med mye tilbud til gutter på Trikkehallen. Det er flest gutter som spiller i band, og som deltar på de store arrangementene, som for eksempel hip hop-festivalen, sier Husby.

Film og overraskelser

– Ta med en venninne og kom innom, oppfordrer Marie, Liv og Pia, som kan love «goodybags» med gaver og overraskelser til jentene som kommer. Det vil også bli singstar for dem som ønsker det, minikonsert med et lokalt jenteband og fremvisning av en jentefilm deltakerne kan stemme over.

Arrangementet lørdag 9. april er åpent for jenter fra 8. klasse og oppover og varer fra 17 til 23. Det gratis inngang og ingen påmelding.

Arrangementet finansieres av Oslo kommune og arrangeres i samarbeid med kultur- og forebyggende barne- og ungdomsenhet i Bydel Nordre Aker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere