RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BYGGEPLASS: I Tyslevveien er det en byggeplass der det for tiden graves i forbindelse med oppføring av syv boligenheter. Engstelige foreldre forteller om farlige situasjoner der vogntog har rygget uten sikring. – Det skal ikke skje igjen, forsikrer Martin Nyhus i Graveentreprenøren.
BYGGEPLASS: I Tyslevveien er det en byggeplass der det for tiden graves i forbindelse med oppføring av syv boligenheter. Engstelige foreldre forteller om farlige situasjoner der vogntog har rygget uten sikring. – Det skal ikke skje igjen, forsikrer Martin Nyhus i Graveentreprenøren. Foto: Begge foto: Privat

Stopper farlig rygging i Tyslevveien

– Det skal ikke skje igjen, sier Martin Nyhus i Graveentreprenøren etter rapporter om farlig lastebilrygging ved byggeplassen i Tyslevveien/Munkelia.

NORDSTRAND: Kristian Gøbel, leder for Trafikkomiteen på Munkerud skole, har gått med hjertet i halsen forbi byggeplassen i Tyslevveien/Munkelia flere ganger.

Det foregår for tiden hektisk graveaktivitet på tomten der det skal bygges syv boligenheter. Gøbel beskriver én episode:

– Da jeg kom forbi denne byggeplassen i går ettermiddag (mandag 10.11. red.anm.), var det en lastebil med henger som var i gang med å rygge inn på plassen (...) Veien er trang, og det er nesten umulig for en så stor bil å rygge inn der uten å kjøre på fortauet. Sjåføren kjørte heldigvis sakte og forsiktig, men han hadde ingen som stod utenfor og hjalp ham, forteller Gøbel og legger til at det gikk barn på fortauet.

LES OGSÅ: En runde til for Solveien-stengingen

Katastrofen var nær

– Da lastebilen stoppet for å komme bedre til, gikk det ene barnet bort til bakenden av lastebilen og begynte å ta på lysene. Sjåføren hadde ikke sett barna. Heldigvis kom jeg akkurat da dette skjedde, og fikk ropt til barnet at han skulle passe seg (...). Da så sjåføren barna og kom ut. Tenk om han hadde fortsatt å rygge? sier Gøbel som kan fortelle om flere liknende episoder ved byggeplassen.

Martin Nyhus, som er talsperson i Graveentreprenøren som utfører arbeidene på tomten, kommer med en uforbeholden beklagelse.

– Sikkerheten er vårt ansvar og dette skal bare ikke forekomme. Vi har hatt mange møter med de innleide sjåførene og gitt ettertrykkelig beskjed om at rygging uten sikring ikke skal forekomme, sier Nyhus som nå har satt inn tiltak for å sørge for at det ikke blir flere farlige episoder.

– Vi har nå to personer fra Graveentreprenøren på tomten som skal passe på at alt foregår på en sikker måte. Det skal ikke bli noe mer farlig lastebilrygging, sier han og legger til at det er helt elementær opplæring at en person i vest skal holde vakt når noen rygger.

– Får jeg flere klager, ringer jeg politiet selv. Dette er noe jeg tar veldig alvorlig, sier Nyhus som selv er fra Nordstrand.

LES OGSÅ: Krever handling før liv går tapt ved Ekeberg skole

Positivt med tiltak

– Jeg har inntrykk av at han (Nyhus) tar dette alvorlig, sier Gøbel og opplyser om at han ikke fått noen rapporter om farlige episoder denne uken.

– Det er kjempefint å høre at de har tatt tak i det, sier Gøbel.

LES OGSÅ:

– Det er bom med bom i Solveien

28 busser kjører inn og ut av holdeplassen ved skolen i timen

Flere hundre naboer vil ikke stenge Kåres vei

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere