*Nettavisen* Nyheter.

Stopper ikke byggingen

Leilighetene i Marta Steinsviksvei på Mortensrud går unna til tross for tøffe tider i boligbransjen. Foto: Tore Røyneland, Obos

Obos stopper ikke å bygge igangsatte boligprosjekter, men melder derimot om en positiv utvikling i nyboligsalget. På Mortensrud går det aller best.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stenbråten borettslag ligger idyllisk til i skogkanten. Illustrasjon: Spor Arkitekter AS

VÅRT DISTRIKT: I enkelte medieoppslag de siste ukene har man fått inntrykk av at Obos har sluttet å bygge. Det stemmer ikke.

Vi har ikke stoppet igangsatte prosjekter. Men vi legger ikke ting ut for salg slik det er nå, sier informasjonssjef Åge Pettersen i Obos.

Dette innebærer at nye prosjekter ikke legges ut inneværende år.

Den dagen markedet snur begynner vi å legge ut for salg, på blant annet Mortensrud, Kværnerbyen, Sandaker og Ensjø, sier han.

Selger mest på Mortensrud

Salget av nye Obos-boliger har imidlertid tatt seg opp i løpet av 2009. Og aller best går det på Mortensrud.
Totalt har vi solgt 14 nye boliger i løpet av årets første åtte uker. Vi har solgt seks leiligheter i Stenbråten borettslag på Mortensrud, og vi har også solgt en leilighet i Lønnebakken på Tveita, sier Pettersen.
LES OGSÅ: Lys i mørket

Barnevennlig

Stenbråten borettslag bygges sentralt på Mortensrud, nord for Stenbråten skole. Området ligger nær Østmarka, men likevel med t-bane, idrettshall og kjøpesenter i nærheten.

Her kan du velge mellom alt fra to- til femroms leiligheter, med vestvendt balkong eller terrasse. De første boligene stod klare til innflytting rett over nyttår.

Totalt er nå 29 av 76 leiligheter solgt, og Pettersen tror det gode salget har flere årsaker.

Det er nær ferdigstillelse, har store leiligheter som passer for barnefamilier, og har de laveste kvadratmeterprisene for store leiligheter i Oslo i dag. Den kombinasjonen gjør det populært, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag