*Nettavisen* Nyheter.

Stopper ikke byggingen

I Sigrid Undsets vei ved Tveten gård bygges 34 nye leiligheter. Det lokkes med stor felles takterrasse, grønne uteområder og panoramautsikt over byen, men bare en kjøper har så langt latt seg friste i år. Foto: Obos

Obos stopper ikke å bygge igangsatte boligprosjekter, men nyboligsalget i Groruddalen går tregt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Omgivelsene i Lønnealléen er upåklagelige, men i dagens økonomiske situasjon er det ikke nok til å friste boligkjøperne ned fra gjerdet og ut i skogen.

GRORUDDALEN: I enkelte medieoppslag de siste ukene har man fått inntrykk av at Obos har sluttet å bygge. Det stemmer ikke.
Vi har ikke stoppet igangsatte prosjekter. Men vi legger ikke ting ut for salg slik det er nå, sier informasjonssjef Åge Pettersen i Obos.
Dette innebærer at nye prosjekter ikke legges ut inneværende år.
Den dagen markedet snur begynner vi å legge ut for salg, på blant annet Mortensrud, Kværnerbyen, Sandaker og Ensjø, sier han.
LES OGSÅ: Lys i mørket

En solgt i Groruddalen

Salget av nye Obos-boliger har imidlertid tatt seg opp i løpet av 2009.
Totalt har vi solgt 14 nye boliger i løpet av årets første åtte uker. Vi har solgt seks leiligheter i Stenbråten borettslag på Mortensrud, og vi har også solgt en leilighet i Lønnebakken på Tveita, sier Pettersen.
Lønnebakken borettslag vil ligge nederst i Lønneallén, like ved Tveten gård. Senest i august, før finanskrisen satte inn for fullt, var det
stor interesse for prosjektet
. Blant annet ble en seksroms leilighet solgt for 7,3 millioner kroner.
Over halvparten av de 34 leilighetene som skal bygges er solgt, og dermed blir byggingen igangsatt i oktober som planlagt.
Ingen leiligheter er solgt i Haugerudhagan borettslag på Haugerud eller Torgveien borettslag på Økern i løpet av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag