Gå til sidens hovedinnhold

Stopper ulovlig søppelbrenning

Naboene til Ole Moes vei 6 reagerer på at det brennes søppel på byggetomten. Utbyggeren kjenner ikke til dette, men lover at det ikke skal skje igjen.

Nordstrand: Jeg kjenner ikke til dette. Alt avfall skal kjøres bort. Jeg skal ta kontakt med bygningsarbeiderne og lover at dette ikke skal skje igjen, forsikrer Eldar Vartdal i Vølund Eiendom AS som bygger på tomten.

Sjenerende røyk

Nordstrands Blad ble i forrige uke kontaktet av en lesere som bor like ved. Leseren ønsker å være anonym, men kan fortelle om sjenerende røyk fra byggetomten.

Det har vært veldig plagsomt. Det har vært så røykfylt her at vi ikke har kunnet sitte ute, forteller naboen.

Naboen registrerte at det ble brent paller og plast på tomten torsdag 8.mars. Det skal også ha skjedd ved flere tilfeller tidligere.

Ifølge brannvesenet er det forbudt å brenne bål i Oslo.

Det er strengt forbudt å brenne bål innenfor bygrensen. Alt avfall må kjøres bort. Hvis dette skjer igjen oppfordrer jeg naboer til å ringe til brannvesenet, sier brannkonstabel Tom Olsen ved Kastellet brannstasjon.

Næringsdrivende må betale

Private får levere avfall gratis på kommunens avfallsanlegg. Næringsdrivende må derimot betale for å bli kvitt avfall.

Tømrermester Kristian Fink har ansvaret for tømrerdelen av byggingen. Han forsikrer at det ikke er hans arbeidere som har stått for avfallsbrenningen.

Jeg har sjekket med formannen min på stedet, og vi har ikke brent søppel der. Jeg kjørte senest midt i forrige uke bort søppel fra plassen, sier Tømrermester Kristian Fink.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe