*Nettavisen* Nyheter.

Stoppestedet vil friste jentene

Stylingkurs og dj-opplæring er bare noen av høyde-punktene denne våren. Nå gjør Stoppestedet en ekstra innsats for å få flere jenter engasjert.

LILLEAKER: Stoppestedet på Lilleaker er i gang for fullt etter å ha vært truet av nedleggelse gjennom hele høsten og helt frem til desember.

Stoppestedet har flere planer denne våren for å trekke enda flere ungdommer til klubbhuset på Lilleaker. En av dem er en avtale med to store artister, som de prøver å få ferdigstilt, og som de tror vil bli populært blant ungdommene. En av disse artistene er Robin og Bugge, som slipper debutalbumet sitt denne våren. De er kjent som Norges første hiphouse-gruppe og kommer til Stoppestedet lørdag 14. mai.

Vil ha flere jenter

Tidligere har Stoppestedet hatt aktiviteter som har tiltrukket seg mest gutter, noe som ikke har vært bevisst. Derfor satser de nå på å starte noen kurs rettet spesielt mot jenter.

– Vi vil ha flere jenter hit sier, administrerende leder Tonje Tovik. – Vi har erfart det at hvis det først kommer gutter hit trekker de med seg enda flere gutter, men hvis det kommer jenter, trekker de med seg både gutter og jenter.

Dj og styling

To kurs som de satser på å få startet opp allerede i løpet av mars, er dj-kurs og styling kurs. Et dj-kurs eller en dj-gruppe har de allerede på Stoppestedet, men den har vært mest og nesten kun besøkt av gutter, og ifølge teknisk ansvarlig og leder for dj-gruppa, Hans Nicolai Bugge, skyldes ikke det en manglende interesse fra jenter.

– Av en eller annen grunn så tror nok jenter at det er en gutteting, så det blir kanskje litt enklere for dem å komme hvis vi lager et eget kurs for dem, for jeg tror det egentlig er mange jenter som også har lyst til å lære seg å være dj.

Stoppestedet kan friste med profesjonelt utstyr som vil bli brukt på kurset, og Bugge understreker at man ikke trenger å kunne noe som helst fra før.

– En viss interesse for musikk er det viktigste, også må man ha lyst til å lære seg dj’ing. Kurset vil starte opp 15. mars.

Stylingkurset vil også starte opp i mars, og representanter fra Stoppestedet har allerede vært på Bjørnsletta ungdomsskole hvor det var stor interesse blant jentene. På kurset vil de lære seg grunnleggende sminkelegging, og om fargeanalyse og hudtoner. Kurset vil bli holdt av profesjonelle make-up-artister og deltakerne vil få flere grunnleggende tips for å legge riktig sminke. Kurset vil også bli tatt videre, og da er mulig at det vil bli holdt photoshoot, og at jentene vil få opplæring i dette.

Etter jul fikk stoppestedet 40.000 kroner fra Utdanningsforbundet til oppussingsprosjekt. De har arrangert dugnad med ungdommene og gjort noen innkjøp, blant annet en stor skinnsofa.

Viktig møtepunkt

Joakim Høgberg, medlem av kafégruppa og kakesjef, og Mikkel Listue, IT-ansvarlig, er to av ungdommene som tilbringer mye tid på Stoppestedet. De syns det ville vært trist hvis det hadde gått så ille hvis ungdomsklubben måtte ha stengt.

– Jeg ville blitt veldig lei meg, det er jo et viktig møtepunkt hvor man treffer vennene sine, sier Høgberg. Listue er enig. - Det er mange venner som bor litt lengre unna, og da er jo dette et fint sted å møtes. Jeg er her cirka to ganger i uken, og alternativet ville vel vært å bare å sitte hjemme.

Tonje Tovik tror Stoppestedet fanger opp mange av dem som ikke driver med idrett eller har noen andre aktiviteter på fritiden, og mener de gir ungdommene et annet slags tilbud enn noen av de andre arrangerte fritidsaktivitetene gjør.

– Hvis Stoppestedet hadde stengt, hadde ungdommene mistet kurstilbud. Her får de prøve seg på mye forskjellig.12. mars arrangeres UKM på Stoppestedet, noe de satser stort på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.