RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inntil tillatelsen om videre pigging er på plass, blir det mindre bråk på tomten i Storåsveien 9 på Ljan. Tirsdag morgen var det helt stille. Foto: Aina Moberg
Inntil tillatelsen om videre pigging er på plass, blir det mindre bråk på tomten i Storåsveien 9 på Ljan. Tirsdag morgen var det helt stille. Foto: Aina Moberg

Stoppet byggebråk

Bydel Nordstrand har stanset ulovlige arbeider i Storåsveien 9. Helt siden påske har naboer klaget over uutholdelig bråk fra pigging, boring og steinarbeider.

LJAN: Torsdag forstummet endelig støyen. Helse- og velferdsetaten var på eiendommen og foretok støymålinger.

– De viste et støynivå på 83 dB, målt tre meter fra fasade 1. etasje på nabohus, forteller spesialkonsulent Jan Nordahl i Bydel Nordstrand.

Krass tone

– De ansvarlige i Sauthon Bygg AS har verken søkt om dispensasjon fra støyforskriftene i Oslo kommune, ei heller varslet naboene. Entreprenøren må vite at pigging i fjell gir støyoverskridelser, og dermed er søknadspliktig, spesielt siden vi orienterte om dette i brev for to måneder siden, sier Nordahl.

Den gang, 10. mai, valgte bydelen å la saken passere, i og med at Sauthon opplyste om at arbeidene på det nærmeste var ferdige.

Nå er imidlertid tonen langt krassere fra bydelens side.

– Arbeidene i Storåsveien er ulovlige og må stoppes umiddelbart. Alternativet er at vi vil politianmelde forholdet, og ellers anmode om politiets bistand til å stanse arbeidene, skrev Jan Nordahl i et brev til Sauthon torsdag.

La seg helt flat

Reaksjonen fra entreprenøren var umiddelbar.

– Vi avsluttet pigging i fjell klokken 15.30 torsdag 8. juli. Eventuell pigging og sprengning vil ikke bli gjenopptatt uten forutgående søknad til Bydel Nordstrand. Denne uken fortsetter vi med kun graving på tomten, sier Tom Sauthon til Nordstrands Blad.

– Vi beklager at det ble slik, men innretter oss selvsagt lojalt etter bydelens vedtak, avslutter han.

Meld fra

Forholdet i Storåsveien er ikke det eneste som dreier seg om bråk og overskridelser av støyforskrifter på byggeplasser.

– Vi har lagt ut en oppfordring på bydelens hjemmeside, der vi ber publikum om å henvende seg hit straks man opplever støyende arbeider i nabolaget, for å få undersøkt om det foreligger dispensasjon, opplyser Jan Nordahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere