RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor dag for menn med stor motor


Terje Hakkim med start nr. 1 i sin Saab 99 fra 1977. En gammel fabrikkbil som har gått rally-WM for mange år siden. Og den holder fortsatt i massevis til løp som på Bjerke.
Terje Hakkim med start nr. 1 i sin Saab 99 fra 1977. En gammel fabrikkbil som har gått rally-WM for mange år siden. Og den holder fortsatt i massevis til løp som på Bjerke.
Bjerkesprinten har etter hvert blitt et av de mest populære billøpene. Mange deltakere og et ihuga publikum strømmer til travbanen denne ene vårdagen.

BJERKE: 90 deltakere stilte på startstreken sist lørdag. Som navnet sier er dette sprint, og det kjøres en 1 900 meter lang trasé to ganger.

Ny trasé

Bjerkesprinten er svært så publikumsvennlig. Lett å følge bilene underveis og med fritt innsyn i målpasseringen.

Dette er første løpet på banen i år, og nå har vi også laget en ny trasé, sier en av ildsjelene bak arrangementet, Bjørn Gulbrandsen og legger til:

På grunn av noen endringer på banen kjører man i år motsatt vei gjennom tunnelen inn på banen.

Lokalt innslag

Om det ikke var så mange sjåfører fra Groruddalen var det i alle fall en døl som var førstemann ut fra start.

Comeback etter 15 år nå med denne Saaben. En gammel fabrikkbil som har gått Rally-WM for mange år siden, forteller Terje Hakkim på indre bane like før starten går.

Han legger til at bilen er skikkelig rallyrustet. Med helsveist karroseri og veltebøyler.

Så god som ny

Den blide karen fra Romsås med startnummer 1 kommer seg fint gjennom traseen. Greier til og med å unngå tidsstraff når han bremser opp uten å treffe kjeglene etter målpassering.

Denne Saaben fra 77 er så god som ny. Dro opp i 140 på førsterunden. Og den tar svingene sidelengs som aldri før, ler Terje Hakkim etter målpassering.

Tiden på den snaut to kilometer lange løypa: I underkant av halvannet minutt for Saaben.

Det var ellers Anders Grøndal og hans gjeste-kartleser Marius Berg tok totalseieren i lørdagens Bjerkesprint, i sin Subaru Impreza WRC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere