Stor dag for øyene

Etter mange års venting var det tirsdag storstilt gjenåpning av Ormsund bru. Det var en stor dag for mange trafikanter, men først og fremst for beboerne på Ormøya og Malmøya.

Det var en historisk dag på mer enn en måte da samferdselsbyråd Peter N. Myhre og øyboer Trygve Mjøset klippet snoren til den nye brua. Det er nemlig en historisk kopi av originalen, som for øvrig ble åpnet så tidlig som i 1922. Det har kostet ekstra å være tro mot originalen, men så er det da også et kjent landemerke som er satt i stand. Og bortsett fra det historiske utseendet er det heldigvis en meget oppdatert bru som nå er gjenåpnet.

Tusen takk for ei fantastisk flott bru, sa en velformann Christian von Trepka strålende fornøyd på åpningsdagen. Og han hadde "hele" Ormøya og Malmøya i ryggen.

Samferdselsetaten har samlet sammen penger både fra prosjekt Aksjon skolevei, Trafikksikkerhetsmidlene og midler øremerket gang- og sykkelveier for å få råd til å sette i stand brua. Prislappen kom på 17 millioner kroner. For dette har man fått økt veibredde til nesten ni meter, med plass til både to kjørefelt og fortau. Det kunne blitt en billigere betongbro, men heldigvis valgte politikerne å bevare det karakteristiske rekkverket, lysmastene ved enden av brua og hele det arkitektoniske utseendet.

Minst like viktig er det selvsagt at den nye brua blir trygg å ferdes på for både myke og harde trafikanter. Det viktigste er at elevene ved Nedre Bekkelaget skole har fått en tryggere skolevei over Ormsund. Det har ikke vært gøy for alle de som opp gjennom årene har vært nødt til å klemme seg inn mot rekkverket når store biler har kjørt forbi, samtidig som hele brua har ristet. Nå er det i steden et sammenhengende fortau helt fra Malmøya til skolen.

Bussen kjørte den siste tiden over på midlertidig dispensasjon. Det var bare snakk om tid før beboerne ytterst på Malmøya ikke ville hatt noen bussforbindelse. Nå er det en ny tidsregning. Da er det bare å håpe at de veifarende holder fartsgrensen på 30 kilometer i timen, slik at det blir en enda tryggere skolevei for alle barna på Malmøya og Ormøya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.