RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikanter fra Nordstrand Janitsjar og Nordstrandskolenes Musikkorps deltar i årets Oslo-mesterskap.
Musikanter fra Nordstrand Janitsjar og Nordstrandskolenes Musikkorps deltar i årets Oslo-mesterskap.

Stor deltakelse i Oslo-mesterskapet

Trodde du korpsbevegelsen var døende? I hvert fall ikke i vårt distrikt.

VÅRE BYDELER: I år deltar totalt 40 korps i årets Oslo-mesterskap for skole- og amatørkorps, deriblant en rekke korps fra vårt distrikt. Det betyr at ca 1500 musikanter vil finne veien til konkurransen som går av stabelen i Oslo kongressenter, Folkets hus, søndag 2. mars fra klokken 09 til 20.

Flere og flere

Norges Musikkorps Forbund - Oslo er arrangør av Oslo-mesterskapet, og de siste årene har vist en solid økning i deltakelsen. Den store deltakelsen skyldes først og fremst at flere skolekorps igjen deltar i konkurransen.

Det er særlig i 4. divisjon skolekorps det har kommet til mange nye korps de siste årene. I denne divisjonen stiller junior- og aspirantkorpsene, det vil si de aller yngste deltakerne som ofte ikke er mer enn ni - ti år gamle.

Økningen i denne divisjonen viser at rekrutteringen til korpsene igjen er stigende og at det for tiden arbeids godt med de yngste i korpsbevegelsen.

Åpent for alle

I år kan Oslo skilte med hele tre elitekorps i de voksne klassene. Siden Oslomesterskapet ikke arrangerer eliteklassen, stiller disse korpsene i 1. divisjon.

Oslo-mesterskapet er åpent for alle korps i Oslo, og det konkurreres i egne klasser for skolekorps og voksenkorps (amatørkorps). Disse klassene er igjen delt inn i divisjoner. Vinnerne av 1. divisjon i de respektive klasser kåres til Oslo-mester.

Se også www.musikkorps.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere