RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor feiring i helgen

Før sommeren var det jubileumsmarkeringer i både Holmlia og Bekkelaget kirke. Nå til søndag er det Klemetsruds tur.

KLEMETSRUD: – Klemetsrud kirke fyller 80 år 3. september, og vi vil feire dette søndag 1. september, forteller sogneprest Trond Løberg.

– Det skjer med en jubileumsgudstjeneste i kirken på formiddagen der flere av de som har vært engasjert i menigheten gjennom årene, vil bli med.

Tidligere ungdomsprest, Espen Andreas Hasle skal tale. Jens Fredrik Brenne og Svein-Erik Skibrek vil også delta. Det blir også innsettelse av den nye organisten, 25 år gamle Hanna Carding.

Tog til skolen

Etter gudstjenesten stiller Klemetsrud skolekorps opp og leder prosesjonen til Klemetsrud skole, der det blir kirkekaffe, samtale om kirkens historie med en av menighetens nestorer, Einar Bjerke og presentasjon av den nye prosten i Søndre Aker, Eigil Morvik.

I dobbelt forstand er kirken et gammelt hus, og fysisk har det vært merkbart på Klemetsrud. Den ble utvendig vedlikeholdt for en del år siden, men trenger nok en ansiktsløftning igjen.

Da 75-årsjubileet ble markert, ble det bemerket at den var slitt også innvendig. Derfor ble det satt i gang rehabilitering også her.

– For fire år siden var arbeidet ferdig, og kirken har blitt veldig vakker, noe menigheten er stolt av, sier Løberg.

Les også: Klemetsrud kirke i ny drakt

Mye brukt

Klemetsrud var i mange år den lokale kirken for et relativt lite og tynt befolket område. Men utbyggingen har ført til at den nå er mye brukt. I tillegg til de vanlige søndagsgudstjenestene blir den nå mye brukt til både brylluper og begravelser. Nå arbeides det også med å få utvidet gravlunden.

– Søndagen skal bli en fest til ære for kirken vår, sier sogneprest Trond Løberg.

Les også: Prostens siste gudstjeneste

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere