RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor festivallørdag


Noora Noor i storform på scenen under avslutningen på lørdagsutgaven av Holmliadagene.
Noora Noor i storform på scenen under avslutningen på lørdagsutgaven av Holmliadagene.
Selv den mest kresne fikk pirret smaksløkene. De mest lekne kunne boltre seg, og Noora Noor storkoste seg på scenen.

HOLMLIA: "Kommer du ikke på Holmliafestivalen, går du glipp av noe", sa festivalsjef Nadeem I. Ullah midt under de travle forberedelsene. Og det hadde han aldeles rett i.

Årets utgave hadde noe å by på for alle. Unge og mindre unge. Voksne ifølge med barn og tanter på promenade.

Mat er kultur

Ikke mye er mer trivelig enn god mat i godt selskap. I år som i fjor var det mulig å få pirret smaksløkene og stillet en murrende mage med de mest fristende retter fra mange land.

- Ta en Paf Paf til kaffen da vel, utfordrer Bosi Mabo avisas utsendte.

Hun står smilende, med sønnen Joshva på ryggen, og byr fram spesialiteter fra hjemlandet Nigeria.

- Paf Paf er en kake. Mel, egg, en god dose krydder og smaker søtt, sier Bosi Mabo og gir på stående fot et kort innblikk i matkulturens fantastiske verden.

Hun hadde selskap rundt seg fra mange andre lad og kulturer, og de som syntes det ble for eksotisk, kunne få kjøpt vafler og pølse i lompe.

Variert

Mange hadde mye å vise fram eller å fortelle om på festivalplassen. Tett i tett med boder og telt. Alt fra Støttegruppa til Fozia og Abbas Butt, til den lokale hånballklubben. Rene markedsstemningen.

- Nå er det like før vi feirer ettårsjubileum, og det med den mentale helsa i behold, sier en fornøyd Leif Inge Sandvik.

Mental helse har egen stand og forteller gjerne om Møtestedet og andre aktiviteter.

Like bortenfor er det hennamaling som er det store.

- Jeg synes det er skikkelig fint og så sitter det på ganske lenge, da vet du, sier Mathilde Østreng Tyrhaug og Kaitesi Ertgård.

Zunera hadde møysommelig tegnet flotte mønstre på jentenes hender.

Scenen

Mot slutten av dagen var det anrettet sort sceneshow. Både med innslag fra lokale berømtheter og mer celebre gjester utenifra.

Først ut var de fire jentene i dansegruppa "Snakefaces". Til stormende jubel ble de heiet fram og kvitterte med en fengende forestilling.

Alma og Jiah fulgte opp med vakker sang.

- Aldri har det vært en mer fargerik gjeng på Holmliascenen, sa speaker før han slapp danserne fra Karvan løs med et Bhangra-show som gnistret.

På hjemmebane

Holmliafestivalen er først og fremst artistene og musikken, og store navn som Noora Noor og Samsaya sto på konsertplakaten.

Og det var en Noora Noor i storform som sang på hjemmebane og avsluttet lørdagen. Hun er vokst opp her og blitt utropt til Norges "soul-dronning".

Sammen med et utrolig bra samspilt band og feiende syngedamer leverte hun en konsert av de sjeldne.

Et lite skår i gleden; Det hadde vært plass til mange, mange flere på konserten. Og for å utdype det som festivalsjefen sa:

- De gikk glipp av noe stort!
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere