Stor giverglede under årets aksjon

Det ble totalt samlet inn 28 millioner kroner over hele landet i fjor. I år ser det ut til at man klarer å tippe 30 mill kroner.

Det ble totalt samlet inn 28 millioner kroner over hele landet i fjor. I år ser det ut til at man klarer å tippe 30 mill kroner. Foto: ARKIVFOTO Nordstrands blad

Bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand samlet inn 533 000 kroner til Kirkens Nødhjelp.

ØSTENSJØ/NORDSTRAND/SØNDRE NORDSTRAND: Tirsdag 23. mars gikk Kirkens Nødhjelps årlige innsamlingsaksjon av stabelen. Konfirmanter og voksne i menighetene i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand gikk fra dør til dør med bøsse for Kirkens Nødhjelp.

– Resultatet ble 533 000 kroner. Det er 30 000 mer enn fra fjorårets aksjon, forteller distriktskontakt i Kirkens Nødhjelp, Ketil M. Michelsen.

Hjelper u-land

Temaet for årets aksjon var klima, der fokuset ble satt på naturkatastrofer, som alltid rammer fattige hardest.

– Millioner av mennesker i fattige land trues på livet av klimaendringer og ekstremvær. Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Kirkens Nødhjelp ønsker med sitt bidrag å markere at klimaendringer er et rettferdighetsspørsmål for mennesker i sør, sier Michelsen.

Pengene fra aksjonen skal gå til Kirkens Nødhjelps arbeid med å sikre utvikling for fattige mennesker i land i sør, som rammes av de globale klimaendringene. Kirkens Nødhjelp støtter blant annet bygging av flomsikre hus i Bangladesh og installering av biogassanlegg for husholdninger i Vietnam.

Snart 30 millioner

For menighetene i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand ble det samlet inn mer penger enn i fjor. I følge distriktskontakten vitner dette om stor iver og entusiasme i forhold til Kirkens Nødhjelp aksjonen.

– I Oppsal menighet ble det for eksempel samlet inn over 100.000 kroner. Dette er over 10.000 kr mer enn det ble samlet inn i fjorårets aksjon, forteller han.

På vegne av Kirkens Nødhjelp sier Michelsen at de er svært takknemlig for alle som har vært med og støttet årets innsamlingsaksjon.

– Dette gjelder ikke minst alle frivillige i menighetene, både konfirmanter og voksne, som gikk med bøsse for at fattige mennesker som rammes av de globale klimaendringene kan sikres retten til utvikling.

I fjor ble det samlet inn 28 millioner kroner på landsbasis. Prognosene for 2010-innsamlingen så langt tyder på at de kommer til å passere 30 millioner kroner. Det blir i så fall ny innsamlingsrekord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.