RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandag og tirsdag til uken arrangeres den årlige fasteaksjonen til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Aksjonsleder på Nordstrand, Trond Nystedt og presten på Lambertseter, Asle Rossavik håper at innsamlerne i alle menighetene våre blir møtt av velvillige givere.
Mandag og tirsdag til uken arrangeres den årlige fasteaksjonen til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Aksjonsleder på Nordstrand, Trond Nystedt og presten på Lambertseter, Asle Rossavik håper at innsamlerne i alle menighetene våre blir møtt av velvillige givere.

Stor giverglede

Mandag og tirsdag til uken blir det banket på svært mange dører. Da går nemlig den årlige fasteaksjonen for Kirkens Nødhjelp, og alle våre menigheter er med.

NORDSTRAND: Nordstrand har gjennom mange år vært beste menighet ved denne innsamlingen, og Søndre Aker prosti har de siste par årene vært på topp i Oslo.

Trond Nystedt, som er ansvarlig for aksjonen i Nordstrand menighet, vet hva som er hemmeligheten bak Nordstrands gode resultater.

Barn, ungdom og voksne

-Det skyldes primært at vi benytter hovedsaklig voksne bøssebærerne. Det er takket være disse at innsamlet beløp blir så stort, fordi det stort sett er samme person som går roden hvert år, slik at de kjennes igjen. Gjenkjennelsen gir tillit pluss at voksne bøssebærere gir mer tillit enn konfirmantene., sier Nystedt. Men vi er også svært glad og takknemlig for det gode samarbeidet vi har fått med konfirmantene som dekker opp de rodene vi ikke har voksne bøsebærere til, og siden Lambertseter menighet har for få bøssebærere, går omtrent halvparten av våre konfirmanter på Bergkrystallen og får dermed dekket en god del roder Lambertseter ikke har mulighet til å dekke selv.

Vi har også gode resultater med at småbarnsforeldre tar med barnet sitt på en rode. Hvem vil slenge døra i fjeset på en 4-åring som står på dørmatta med en bøsse? I tillegg lar vi aksjonen gå over to dager. Hos oss på Nordstrand kan bøssebærerne velge om de vil gå mandag 30. eller tirsdag 31.mars. Aksjonen er alltid mandag og tirsdag før palmesøndag. Dessuten vil jeg rette en takk til alle giverne. Det er tross alt de som putter penger i bøssene som blir til hjelp for folk som lever på et eksistensminimum og under det også.

Selv om vi er best i landet, må vi stå på for å holde stillingen. Og jo mer som gis i bøssene, jo mer stiller også staten opp med og støtter Kirkens Nødhjelps arbeid. Så tenk på det at en hundrelapp i bøssa blir mangedoblet av statlige midler, og slutter vi å gi, vil også staten redusere sitt bidrag.

Alle menighetene

Tidligere år har alle menighetene i Søndre Aker, bortsett fra Bøler, vært med i aksjonen.

Bøler har prioritert andre oppgaver, men i år er også de med i bøssaksjonen. Jeg kan også legge til at Bekkelaget de siste årene har klatrert oppover på resultatlisten, sier Nystedt og håper på at riktig mange tar vel imot bøssebærere mandag og tirsdag mellom kl. 17.30 og 21.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere