Stor iver for små hender

Strikker for livet: Engasjementet brenner hos damene i Vestre Aker husflidslag. F.v: Agnes Werring, Gesche Torp Varran, Berit Lous, Randi Wang. Turid Løken, Aase Irene Brekke, Berit Damm og Vibeke Storm. Formann Randi Arstal var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Strikker for livet: Engasjementet brenner hos damene i Vestre Aker husflidslag. F.v: Agnes Werring, Gesche Torp Varran, Berit Lous, Randi Wang. Turid Løken, Aase Irene Brekke, Berit Damm og Vibeke Storm. Formann Randi Arstal var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Annenhver mandag går pinnene varme på Vestre Aker Frivillighetssentral. Husflidslaget strikker bitte små plagg for harde livet.

Mange små kropper skal holde varmen med hjelpen fra Vestre Aker Husflidslag.

Det er ikke bare strikkepinnene som går varme når håndarbeidsentusiastene møtes.

VESTRE AKER: Klærne sender de til nyfødtintensiven ved Rikshospitalet, der de skal varme hoder, hender og føtter på barn som har fått den aller vanskeligste starten på livet. Selv om de nylig sendte fra seg en sekk med 30 luer, votter, sokker og pledd, er ikke det noen grunn til å hvile på laurbærene.

Lette pinner

- 2 rette, 2 vrange - var det ikke det?

Berit Lous grubler et øyeblikk, men er snart i gang med et vanskelig mønster. Strikking med fire pinner er ikke gjort i en håndvending, men når de sitter så tett. Men med livet som motivasjon er ingen utfordring for stor.

- Det begynte med en reportasje om prosjektet i VG Helg i desember 2010. Vi har strikket og sydd sammen siden 2000, men denne saken ga en ekstra motivasjon, forteller Berit Damm.

Produktive

Prosjektet startet ved Rikshospitalet der Amanda Berge - Øvrebø tilbragte hele sitt ti dager lange liv. Foreldrene ble oppfortdret til å strikke klær til henne, for å holde den lille kroppen varm, og for å ha noe håndfast å knytte til henne når det var slutt. I dag harinitiativet kontaktpersoner ved sykehus over helen landet. Vestre Aker Husflidslag er fast leverandør til Ullevål sykehus.

- “Alle” leverer til Rikshospitalet siden det er der saken er kjent fra. Vi syntest var riktig å gjøre en innsats for Ullevål, sier Berit Damm.

God respons

Prosjektets kontaktperson ved Ullevål sykehus, Line Iversen, er begeistret over innsatsen Vestre Aker og flere andre husflidslag og enkeltpersoner gjør.

- Jeg har fått mye i posten , og mange leverer også direkte til Ullevål. Responsen har vært fantastisk. Det er godt å kunne hjelpe, sier hun.

Det er damene i Vestre Aker Husflidslag enige i. Forrige uke leverte de en stor kartong med strikkeplagg til Ullevål, og det stopper ikke der.

- Nylig leverte en dame 19 sett, forteller Berit Damm.

Vi syntes det var riktig å gjøre en innsats for Ullevål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.