Stor kunstinteresse

Nordberg Lions fikk stor tilstrømning til kunstmessen i Nordberg kirke. Den lokale og nydøpte kunstneren Åse M. Hansen kunne glede seg over stort salg.

Nordberg: Lørdag formiddag var det yrende liv i kirkestuen i Nordberg kirke. Utstillingen, hvor blant annet Vebjørn Sand og Marianne Aulie var blant de 35 utstillerne, viste stor bredde i teknikker og kvalitet.
- Vi satser også stort på kunstnere fra bydelen og mange er med denne helgen. Kunstnerne er mer enn positivt innstilt, og det var flere enn det vi hadde plass til som ville være med. Vi har opparbeidet dette som en tradisjon gjennom flere år og jeg tror vi får større omsetning i år enn fjoråret, som var veldig bra. Vi håper på en omsetning rundt 300 000 kroner. Det vil bety at cirka 100 000 kroner vil gå til Lions arbeid, sier en fornøyd utstillingsansvarlig, Bjørn Henriksen fra Nordberg Lions.
Pengene fra utstillingen går til Lions arbeid nasjonalt og internasjonalt. Ikke minst går mye av midlene til sosialt og kulturelt arbeid rettet mot ungdom og eldre i lokalmiljøet.
- Jeg må si jeg synes det er morsomt at det er en av våre lokale kunstnere som så langt har solgt mest på denne utstillingen, sier Henriksen.
Vennlige priser
Vi møtte en glad Åse M. Hansen i utstillingslokalene.
- Jeg har vært usikker og spent foran utstillingen. Nå er jeg bare glad, etter å ha møtt masse hyggelige mennesker som er interessert i bildene mine. Det at jeg har et lett uttrykk og holder vennlige priser hjelper nok på salget, sier Hansen.
Hun holdt på som bildekunstner i mange år og har profesjonalisert seg de siste årene.
Døpt i fjor
- Jeg er glad for og det betyr mye for meg å kunne være med å stille ut for Lions og ikke minst her i Nordberg kirke. Jeg ble døpt i denne kirken i fjor i en alder av 53 år. Det hadde stor betydning for meg, sier Hansen, som smilende forsikrer om at hun ikke ble båret til dåpen.
- Jeg har en livstro jeg ville forankre i egen kultur. Dåpen var en flott opplevelse, selv om det er sjelden at man døper seg i kirken i så voksen alder, sier Hansen.
Hun er godt kjent med Lions' arbeid.
- Jeg har jobbet i Redd Barna og da jeg var i Kenya samarbeidet vi med Lions. Denne tiden var viktig for meg og jeg vet at de innsamlete midlene går til gode prosjekter, sier Hansen.
Lørdag arrangerte Nordberg Lions også konsert med strykekvartett fra Oslo-Filharmonien og en trio med treblåsere fra Musikkhøgskolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.