Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor mangel på barnehageplasser

Bydel St. Hanshaugen er en av flere bydeler som ikke kan tilby alle foreldre barnehageplass i bydelen de bor i. ARKIVFOTO
Bydel St. Hanshaugen er en av flere bydeler som ikke kan tilby alle foreldre barnehageplass i bydelen de bor i. ARKIVFOTO
Nærmere hundre småbarnsforeldre må sende barna sine til Kværnerdalen i Gamle Oslo, fordi bydelen mangler barne- hageplasser innenfor bydelsgrensen.

ST. HANSHAUGEN: Fellesferien nærmer seg med stormskritt, og barnehageopptaket er i full gang. I følge bydelen er de fleste med lovfestet rett til barnehageplass allerede sikret en plass fra høsten av.

Men det er langt i fra alle som blir tilbudt plass innenfor bydelsgrensen.

85 plasser utenfor bydelen

Avdelingssjef Ole Kristian Brastad i bydel St. Hanshaugen kan fortelle at det per i dag er 85 foreldre som er tilbudt plass utenfor bydelen.

De fleste overtallige er blitt tilbudt en plass i Kværnerdalen barnehage, som ligger i Gamlebyen i Bydel Gamle Oslo.

– Kværnerdalen er ikke veldig langt unna, men det er ingen som har problemer med å se at en plass innenfor bydelens grenser er det absolutt beste for de aller fleste foreldrene, sier bydelsdirektør Tone Frønes.

Hun forklarer mangelen med at bydelen besitter for få egnede lokaler og at kommunen som helhet sliter med undertall i antall pedagoger.

– Vi har gjort det vi kan innenfor de rammene vi har. Vi har utvidet på Hammersborg, utvidet i Fagerborggaten, samt henvendt oss til bydel Sagene i et forsøk på å sikre oss plasser i Margarinfabrikken - som ligger mye nærmere bydelen enn Kværnerdalen, sier bydelsdirektøren.

Mister plasser

Bydelen mistet også 36 plasser etter at det ble kjent at den midlertidige barnehagen på Adamstuen ikke ble godkjent etter HMS-forskriftene, og dermed må stenge dørene i august.

Bydelen publiserer fortløpende informasjon om barnehagesituasjonen på sine nettsider under fanen «Barnehager og parker».

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!