Stor økning i antall innbrudd på Bygdøy

Politilab: Tom Kristensen (t.v) og Trond Aavik sjekker DNA fra en flaske. Her sjekker vi DNA. Det har blitt lagt inn profiler i sporregisteret i flere år og stadig flere personer registreres. Vi begynner nå å se resultater av dette arbeidet, sier Trond Aavik. Foto:Andreas Lindbæk

Politilab: Tom Kristensen (t.v) og Trond Aavik sjekker DNA fra en flaske. Her sjekker vi DNA. Det har blitt lagt inn profiler i sporregisteret i flere år og stadig flere personer registreres. Vi begynner nå å se resultater av dette arbeidet, sier Trond Aavik. Foto:Andreas Lindbæk

Sentrum politistasjon får stadig flere innbruddssaker på Bygdøy. Nå rykker de ut og sier at folk må være mer oppmerksomme.

SIKRER: Åstedsgransker Trond Aavik legger tapebiter med mulige fingeravtrykk ned i en plastpose. Arkivfoto: André Jerman

Generelt sett har vi hatt en økning i innbrudd over hele Norge. Men her i vår krets har vi merket stadig flere innbrudd på Bygdøy. Derfor må både vi i politiet og publikum ta flere grep for at vi skal forhindre dette, sier Trond Aavik til Lokalavisen.

Sammen med Tom Kristensen jobber de som åstedsgranskere ved Sentrum politistasjon.

Flere tiltak

Politiet har nå satt i gang flere tiltak for å forhindre innbrudd på Bygdøy. Men det er også viktig at publikum er litt mer oppmerksomme enn før.

Vi skal ha økt patruljering der på kveldstid, samt holde ett øye med veien inn til Bygdøy, opplyser Aavik.

Men publikum og beboerne må også være mer oppmerksomme. De må ikke være redde for å kontakte politiet om de ser noen mistenkelige biler eller personer, sier Tom Kristensen.

De påpeker også at man må sikre sine eiendeler.

Det er viktig at man har gode låser og at man bruker de. Videre kan man sikre vinduer, kjellerdører og kjellervinduer. Man må rett og slett ta en ekstra runde rundt sin egen bolig å se hva som kan gjøres, opplyser de.

Ta bilder av verdigjenstander

De to åstedsgranskerne mener det er lurt at de tar bilder av verdigjenstandene de har.

Om man blir rammet av et innbrudd så er det svært behjelpelig all den informasjonen vi kan få. Serienummer til PC, bilder av smykker og andre verdigjenstander, kvitteringer osv er til stor hjelp for oss. Tar vi folk med tyvegods sjekker vi alltid opp mot serienummer og bilder, sier Aavik.

De opplyser også at de har en egen person som blant annet er ute og leter etter tyvgods.

Han er blant annet innom pantesjapper, bruktbutikker og internett. Derfor er det lurt å ta bilder av verdigjenstandene sine om man først skulle bli rammet av et innbrudd.

Ubehagelig

Politiet mener at den siste tidens innbrudd på Bygdøy er gjort av profesjonelle personer.

De som har drevet med innbrudd på Bygdøy har vært svært forsiktig. De har ikke etterlatt seg spor og de vet hva de vil ha når de er inne i huset. Ofte er de inne på soverommet når folk sover, så derfor opplever publikum det som svært ubehagelig, noe som det også er, opplyser åstedsgranskerne til Lokalavisen.

Nå står vinterferien for døren, samt at påsken ikke er langt unna. Begge de to ukene er høysesong for innbruddstyver. Derfor oppfordrer politiet at man er ekstra på vakt i denne perioden.

Man må rett og slett ta vare på hverandre. Gjør avtaler med naboen, be de ta inn posten for deg, legg søppel i søppelkassen og se etter mistenkelige personer som rusler rundt i området. Man må rett og slett være litt observant, sier Tom Kristensen.

Om folk i området ser noe mistenkelig så kan de ringe sentralbordet på 22 66 90 50

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.