RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevrådsleder og nestleder på Korsvoll skole teller penger etter aksjonen.
Elevrådsleder og nestleder på Korsvoll skole teller penger etter aksjonen. Foto: FOTO: UTLÅNT

Stor oppfinnsomhet og giverglede

Skoleelevene i Nordre Aker samlet inn penger i stor stil, i løpet av uken da både FN-dagen, Dignity Day og tv-aksjonen ble arramgert.

NORDRE AKER: Tre store solidaritetsaksjoner i samme uke viste at skoleelevene i Nordre Aker er både oppfinnsomme og gavmilde.

LES OGSÅ: Gavmilde Nordre Aker

Her er hva noen av elevene gjorde:

Korsvoll skole

I forbindelse med feiringen av FN-dagen holdt Korsvoll skole sin årlige innsamlingsaksjon til inntekt for Redd Barna. Elevene samlet inn hele 58.745 kroner! Oppfinnsomheten var stor når det gjaldt å samle inn penger. I løpet av en uke ble det holdt basarer av ulike slag, danseshow, salg av vafler og kaker, og mange hjalp med husarbeid og vedlikehold hjemme. Elevrådet (leder og nestleder på bildet) gjorde en kjempeflott innsats med først å holde motiverende appell for klassene, deretter å dele ut basarpakker, og til slutt ansvar for selve innsamlingen og opptelling. En ekstra stor takk til dem!

LES OGSÅ: Solsikkebarn i FN-parade

Ullevål skole

Klasse 2b ved Ullevål skole laget basar til inntekt for tv-aksjonen, med salg av leker, klær, bøker, kaffe, saft og kake til folk i nabolaget. Barna lærer butikk, det er sosialt og de får begreper om hva det vil si å gi noe til de som ikke har så mye rundt i verden. Moral + pedagogikk + moro for barn og foreldre = kult.

LES OGSÅ: Mette-Marit på Sogn: - Gledet meg til å komme hit

Kringsjå skole

Onsdag 20. oktober samlet hele skolen seg i Samlingssalen. Der viste 6. trinn skuespill de hadde laget, leste egne fortellinger og dikt og sang sanger. Gjennomgangstemaet var menneskerettighetene. Etter samlingen gikk 6. trinnselevene rundt til klassene og solgte boller. Elevene kunne gi så mye de ønsket for en bolle, minimum 10 kroner. Pengene, 6680 kroner,  går til årets TV-aksjon og Flyktninghjelpen. I tillegg ga skolen 1500 kroner fra fjorårets 7. trinn. Kringsjå skole ga dermed kr 8180 til tv-aksjonen.

 

Deltok du på Dignity Day, tv-aksjonen eller FN-dagen? Send oss dine bilder!

..og torsdag 28. oktober skal ungdomsskole- og videregåendeelever over hele landet delta på Operasjon Dagsverk. Har du en jobb som skal gjøres, kan du søke etter arbeidskraft i Jobbasen. Les mer om den her!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere