RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor oppussing på gang


Tenk miljø: Konst. administrerende direktør Knut Sannem i USBL ønsker at flest mulig borettslag skal søke om midler for oppgradering av nærmiljøet deres. Han viser til Vesthellinga borettslag på Stovner som var tidlig ute med sin søknad.
Tenk miljø: Konst. administrerende direktør Knut Sannem i USBL ønsker at flest mulig borettslag skal søke om midler for oppgradering av nærmiljøet deres. Han viser til Vesthellinga borettslag på Stovner som var tidlig ute med sin søknad.
Boligbyggelaget USBL har igangsatt deres prosjekter for Groruddalen. Først ute var Vesthellinga borettslag.

Stovner: Vesthellinga borettslag ligger på toppen av Stovner, helt på Markagrensen. Borettslaget som er bygget på 1970- og 1980-tallet er veldrevet, men det er alltid noe som må pusses opp. Derfor har de levert søknad om midler for oppussing av lekeplasser og utebelysning på borettslagets området.
Dette er det første borettslaget som fikk innvilget Groruddalsmidler, sier konst. administrerende direktør i USBL, Knut Sannem.

Tidlig ute

USBL har inngått en avtale med Husbanken om å bidra til at borettslag og sameier i Groruddalen utvikler tiltaksplaner for opprusting av bygninger og bomiljø.
Vesthellinga var tidlig ute med søknaden sin og fikk den innvilget. Vi håper at det er mange som følger etter deres eksempel, sier Sannem.
Vesthellinga søkte om til sammen 800.000 kroner, men fikk innvilget halvparten av summen.
Resterende beløp skaffer borettslaget selv gjennom lån eller fra egenkapital. Dette er et veldrevet borettslag, slik at det bør være uproblematisk, sier Knut Sannem,
USBL stiller ikke skremmende høye krav for borettslag som skal søke om midler for oppgradering.
Det er forholdsvis enkelt å søke. Klart er det noe større krav for borettslag som har tenkt å bygge noe større som for eksempel grendehus eller liknende. Dessuten kan vi bistå borettslagene med å utarbeide søknader og prosjektplaner, sier Sannem.

Milliardsatsing

USBL har med prosjektet i Vesthellinga borettslag innledet deres del av Groruddalssatsingen.
Dette er en direkte følge av regjeringens og Oslo kommunens felles satsing for å bedre miljø og leveforholdene i Groruddalen. Totalt kommer det til å bevilges en milliard kroner over en periode på ti år, sier Sannem.

4000 boliger

Boligbyggelaget USBL forvalter til sammen rundt 4000 boliger i Groruddalen.
Vi har, i samarbeid med Husbanken skutt inn en million kroner hver over en treårsperiode, sier Sannem.
Han håper at flere boligselskaper kommer til å søke om midler snart.
Folk bør tenke gjennom tiltak som kan bedre miljøet i eget område, sier Sannem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere