*Nettavisen* Nyheter.

Stor oppussing på gårdene

Nordre Lindeberg gård og Tveten gård skal nå få en etterlengtet oppussing. Arkivfoto: Eline Wang Norum

Både Nordre Lindeberg gård og Tveten gård står foran omfattende oppussing. Arbeidet er allerede i gang.

FURUSET/TVEITA: Samarbeidsprosjektet mellom Bydel Alna og Kulturetaten vil gi synlige resultater. Bydelen skal blant annet ha et møte med samferdselsetaten for å drøfte avkjørings- og parkeringsproblematikk ved begge gårdene.

Ferdigstiller uteområde

Ved Nordre Lindeberg gård skal uteområdet ferdigstilles og nytt uthus skal bygges i løpet av 2009.

I fråshuset (hovedhuset red.anm.) fant vi en del sopp- og råteskader. Dette var som ventet. I tillegg har vi fått en del påpakninger om brannsikring, og dette arbeidet er allerede i gang, orienterte prosjektleder Torunn Jonsdatter Sundland under BU-møtet.

Groruddalssatsingen har bevilget 2,5 millioner kroner til hovedhuset. I tillegg har Kulturetaten satt av fem millioner kroner til gården.

Totalrehabliliterer

Også på Tveten gård er det funnet sopp- og råteskader som må utbedres. Det er dessuten krav til bedre brannsikring.

Brenneribygningen skal totalrehabiliteres både innvendig og utvendig i perioden 1. mai - 31. oktober.

I tillegg skal Hovedhuset og drengestua pusses opp utvendig til sommeren.

Det vil ikke bli spesielt pent der da, men det blir ikke til hinder for det som er inne. Vi må også utbedre det innvendige, men dette blir ikke før i 2010. Da er det mulig at man må ty til brakkeløsninger en periode, sa Sundland.

I løpet av 2009 skal det utføres tilstandsanalyse av låven. Da vil spørsmålet om hva den skal brukes til komme opp igjen. Oslo museum har tidligere vist interesse for å flytte Aker-samlingen til Tveten gård.

Kommunen må være villige til å invitere private interesser også. Låven trenger mer enn kommunale muskler, påpekte bydelsdirektør Erik Kjeldstadli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.