RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor skuffelse på Bøler

I Bøler menighet er man svært skuffet og overrasket over at byrådet ikke har nevnt bygging av ny kirke med et eneste ord.

Bøler: Sist uke la byrådet frem sitt budsjettforslag, og heller ikke denne gangen hadde de prioritert penger til Bøler kirke.

Dette fører selvsagt til frustrasjon blant de ansatte i Bøler menighet, men kulturbyråd Anette Wiig Bryn forteller at de ikke kan godkjenne budsjettforslaget fra Kirkelig fellesråd i denne omgang.

Ønsker nytt forslag

Bøler kirke er et stort prosjekt, og det er mye som må gjøres noe med. Forslaget som har blitt lagt fram fra Kirkelig fellesråd er for omfattende, og vi har bedt om et nytt forslag før vi eventuelt bevilger penger til Bøler kirke i budsjettet, sier kulturbyråden.

Hun vet ikke hvor lang tid det vil ta før dette prosjektet vil foreligge i budsjettet, og tør heller ikke å love noe i henhold til neste års budsjett. Siden det allerede er bevilget mye penger i forkant i form av arkitektkonkurranse, har Bryn forståelse for at det er fortvilende at det ikke skjer noe i saken.

Jeg skjønner at noen synes dette tar for lang tid, men vi ønsker som sagt et nytt forslag fra Kirkelig fellesråd før vi gjør noe mer med prosjektet, uttaler hun.

Hun ønsker ikke å kommentere hva som må gjøres med kirken før hun får det nye forslaget fra Kirkelig fellesråd. Heller ikke Kirkelig fellesråd ønsker å si noe i denne saken før de har vurdert et nytt forslag de kan legge frem for politikerne.

Frustrerte

I august uttalte Bjørn Jensen i den lokale byggekomiteen at han håpet 46 års venting på en permanent kirke på Bøler nå endelig skulle være over. En drøy måned senere må han konstatere at dette dessverre ikke er tilfelle.

Dette var overraskende, for det som ble vedtatt i fjor var jo at byrådet og Kirkelig fellesråd skulle gå i dialog og se på en eventuell delrealisering av kirken, sier Jensen med tydelig skuffelse i stemmen.

Jeg har snakket med sognepresten og flere andre i menigheten, og det er klart at vi er skuffet. Bøler kirke er jo ikke nevnt med et eneste ord i budsjettforslaget. Nå lurer alle på hva man har tenkt å gjøre med kirkeplanene fremover. Det er allerede brukt seks millioner kroner på den nye kirken, så nå må man få kommet i gang snart!

Jensen har følgende kommentar til byrådens begrunnelse om at prosjektet er for omfattende:

Det viktigste er jo å få reist selve kirkebygget, så får man heller dele opp resten av utbyggingen. Dette må Kirkelig fellesråd se nærmere på. Fra menighetens side må vi i løpet av kort tid finne ut om og hvordan vi eventuelt skal gå videre til bystyrets organer. Budsjettet vedtas jo ikke endelig før i desember, avslutter han med et snev av optimisme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere