*Nettavisen* Nyheter.

Stor stemning på Amaldhus

Alfredo Besa med band var blant de mange som sørget for at de sjette kulturdagene på Amaldhus ble en suksess. Foto: foto: Carima Tirillsdottir Heinesen

Til tross for ruskeværet, var det mange som lot seg friste av ponniridning, jazzcafé, og brasiliansk musikk da kulturdagene ved Amaldhus gikk av stabelen denne helgen.

Rommet fyltes til randen da den verdenskjente perkusjonisten Alfredo Besa inntok scenen i en av Amaldhus`stuer. Brasilianske rytmer blandet med improvisert sang av Wenche Rønning Olsen falt i smak hos publikum.


– Det har vært en kjempefin helg, med mange besøkende, og god stemning både blant oss som jobber her, og de som har vært innom, forteller Wenche Rønning Olsen, som bidro til dagens konserten med improvisert sang. Olsen har hatt atelier på huset siden 2003, og stilte ut noe av kunsten sin på kulturdagene. I tillegg til å male, skriver hun tekster, og er vokalist i husbandet Butterflies.


-Åpningskonserten på fredag ble knallsuksess, vi fikk gode tilbakemeldinger fra publikum, og de besøkende har virket veldig fornøyd. Så dette var virkelig vellykket.
Kulturdagene arrangeres i år for sjette året på rad, og inngår som en av aktivitetshusets i alt 15 åpne kulturarrangementer. Ponniridning, utstillinger, jazzcafé, og maling i hagen var noe av det de besøkende fikk med seg i løpet av helgen.
– Vi er veldig fornøyd med oppmøtet, og det virker som om folk har kost seg til tross for ruskeværet. I løpet av helgen har vi hatt litt av hvert å by på, særlig ponniridningen i går ble suksess for de minste. I dag åpner vi huset for brasilianske rytmer, og i pausen serverer vi indisk mat, forteller daglig leder ved Amaldhus, Eva Preus. Alfredo er en utrolig dyktig perkusjonist, og vi er utrolig glade for å få lov til å ha ham her. Etter at han pensjonerte seg og flyttet til Norge, har han blant annet arrangert trommekurs, og holdt konserter her ved Amaldhus, og vi setter stor pris på at han engasjerer seg i aktivitetene våre, sier Preus.
Det er ikke bare på kulturdagene det skjer ting på Amaldhus. I ti år har huset arrangert Jazzcafe en lørdag i måneden, og med jevne mellomrom arrangeres det også kurs og konserter ved det kommunale aktivitetshuset
-Vi planlegger å få i gang en improvisasjonsgruppe der alle som driver med musikk kan komme og spille. Ellers er det mye som skjer her på huset. Jazzcafeen er jo en klassiker, og utover året planlegger vi flere åpne arrangementer, så da er alle hjertelig velkommen, avslutter Preus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag