RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor stemning på Stemmer'n

Det stemte bra for bydel Groruds skoggruppe på Stemmer'n sist mandag.

Steinbruvannet: Skoggruppa består av seks funksjonshemmede gutter som i snart fem år har møttes annenhver mandag, vanligvis i en lavvo ved Lillomarka. Ideen oppsto blant støttekontaktene i bydel Grorud, der mange brukere savnet et nettverk og hadde få nære venner.

Kult og morsomt

Stemningen er lun og god når vi går opp til Steinbruvannet for å grille og bade. Dette er siste skoggruppe-møte før sommerferien, og Heidi Pedersen og Liesbeth van Kerckhove's siste kveld med gutta.
- Har du vært med lenge, Henrik?
- Ja, i fem år, helt siden starten. Det er lenge og lenger skal det bli! De fem guttene og kameratene i skoggruppa griller, bader og koser seg ved Steinbruvannet og snakker varmt om skoggruppa og at de har blitt så gode venner.
Vebjørn Rønningen er 19 år og bor på Ammerud. Han har vært med siden starten. - Det er kult og morsomt å være med i skoggruppa. Henrik og Vebjørn går i samme klasse i år. Henrik bor på Kalbakken og Vebjørn på Ammerud.
- Skoggruppa er veldig bra, sier Sidsel Rønningen, som er mor til Vebjørn. Det viktigste er å knytte vennskap og å bygge nettverk. Lederne er flinke til å legge opp allsidige aktiviteter. - Det er viktig å komme seg ut i naturen og røre seg. Foreldrene er veldig fornøyd med skoggruppa og skryter av Heidi Pedersen og Liesbeth Van Kerckhove, støttekontaktene i gruppa, på en veldig fin måte.

Ut i skogen - opp i trærne

Heidi Pedersen synes det har vært veldig fint å følge dem i disse fem årene.
- Det er fint å se hvordan de har opplevd mestring og å bli selvstendige. De er en sammensveisa gjeng og bruker lavvoen som base - for å lære friluftsliv - og få en tilknytning til naturen.
Støttekontaktene i gruppa har tatt ungdommene med på råd - slik at de kan ha muligheter til å gjøre hva andre ungdommer kan, der nettverket ikke er tilstede. De har vært på kino og i reptilpark. Skoggruppa bruker skogen til å lære å plukke sopp, gå på ski, bade og trene på motoriske ferdigheter. Men vel så viktig er det sosiale.
- De er veldig trygge på hverandre og gruppa har muliggjort det, sier Heidi Pedersen. Det er stadig behov for nye støttekontakter i bydelen, interesserte kan henvende seg direkte til bydelen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere