RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor streikefare i operaen


Det var stor ståhei da operaen åpnet lørdag. Festen kan imidlertid ta slutt om ikke de ansatte blir enige om den nye lønnen
Det var stor ståhei da operaen åpnet lørdag. Festen kan imidlertid ta slutt om ikke de ansatte blir enige om den nye lønnen
Ansatte krever 70.000 kroner i lønnsøkning.

Lørdag åpnet den nye operaen i Bjørvika. Om en måned kan det bli full stans på grunn av streik.

Dette er et svært viktig krav for alle våre organiserte. Vi ønsker å komme opp på nivå med sammenlignbare yrkesgrupper, som høyskolelektorer, sier hovedtillitsvalgt Nils Petter Tveten ved Den Norske Opera & Ballett til Dagbladet.

De ansatte i operaen er organisert i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) og nå krever de et gjennomsnittlig lønnsløft på rundt 70.00 kroner for alle sine medlemmer.

Kravet fra MFO lyder på 42 millioner kroner i økt lønn og opphavsrett til de ansatte i operaen, balletten og resten av orkestrene i landet.

Forrige gang MFO streiket var i 2006 og da ble streiken avblåst da kulturminister Trond Giske tok initiativ til et partssammensatt utvalg som skulle finne løsninger.

Dette arbeidet er nå ferdig, samtidig som musikerne, sangerne og danserne nok kan sies å ha et sterkere kort på hånden enn for to år siden - i og med at prestisjebygget i Bjørvika er åpnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere