RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor teaterfestival for barn og unge


Teater Joker presenterer foerstillingen Tutomaten 2. desember på Black Box teater.
Teater Joker presenterer foerstillingen Tutomaten 2. desember på Black Box teater. Foto: FOTO: MADS NYGÅRD
Med 15 forestillinger for barn og unge, åpner Showbox-festivalen dørene i dag.

LØKKA: – Vi har faktisk fått kulturpolitisk talsmann i FrP, Ib Thomsen, til å åpne festivalen på Black Box teater i kveld. Det er viktig å vise landets nest største parti hvordan vi jobber med mangfold og aktivitet for barn og unge innefor norsk scenekunst, forteller festivalsjef Ådne Sekkelsten.

Fem scener, fire dager

I løpet av de fire dagene festivalen varer, skal femten forestillinger spilles. Foruten Black Box, som er Showbox sin hovedarena, er festivallederen spesielt stolt av samarbeidet med Den Norske Opera & Ballett, Dansens Hus, Riksteatret og Dramatikkens Hus.

– Vi ønsket å være enda mer tilgjengelig for folk overalt i byen. Det er altfor få festivaler med fokus på scenekunst for barn og unge, sier Sekkelsten.

Showboks er både en fagarena og møteplass for scenekunstere, samt en mulighet for «vanlige folk» til å se det beste av forestillinger for barn og unge.

– Ta med klassen

– Hit kommer det folk fra Finmark til Vest-Agder. Vi åpner dørene for absolutt alle som ønsker å se forestillinger de kanskje ikke ellers ville hatt mulighet til.

Sekkelsen kan fortelle at det blir både dans og teater i forestillllingene som har hovedfokus på barn fra 10 til 12 år og oppover.

– Det er vanskelig å trekke fram en enkelt forestilling, men Superglad som spilles på fredag 3. desember er vel verdt å få med seg. Den er laget av den spennede koreograf Hege Haagenrud som i flere år har levert veldig sterke forestillinger.

Ettersom alle forestillingene spilles på dagtid, oppfordrer Sekkelsen også skoleklassene rundt om i Oslo til å ta kontakt.

– Dette er en unik mulighet til å se gode forestillinger. Ta med deg en venn, klassen eller familen og kom! oppfordrer han.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere