RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brobekk gjenbruksstasjon
Brobekk gjenbruksstasjon

Stor trafikk på Brobekk - bruk Grønmo

Det er lange køer for å komme til Brobekk gjenbruksstasjon. REN oppfordrer kundene om å benytte Grønmo i stedet.

BROBEKK: - Det er viktig at avfallet du skal levere er sortert på forhånd. Da forkorter du tiden på gjenbruksstasjonen og hjelper oss med å redusere ventetiden, melder REN i en pressemelding.

Sorter avfallet på forhånd

Du kan hjelpe med å redusere køen på gjenbruksstasjonene. Hvis du sortere avfallet ditt når du pakker det i bilen/tilhengeren, vil tiden inne på gjenbruksstasjonen bli betraktelig redusert. Dette gjør igjen til at køen går raskere unna.

Mindre kø på Grønmo

Køproblematikken er spesielt vanskelig på Brobekk. Dette på grunn av at kødannelsen raskt skaper hindringer for den øvrige trafikken i området.

REN oppfordrer derfor kundene om å benytte Grønmo gjenbruksstasjon i større grad. De kundene som har tilhenger oppfordres også til å kjøre til Grønmo.

Mulighet for periodevis stengt

På Brobekk må kundene forberede seg på at REN må stenge for kortere perioder. Dette for at Brobekkveien skal være åpen for øvrig trafikk. De stengte periodene blir på ca en halv time.

På Grønmo er forholdene bedre da mye av køen går på innsiden av gjenbruksstasjonens område og således ikke hindrer trafikken i Sørliveien.

Velg andre tidspunkter

Dagene rundt og etter påske er det erfaringsvis mye trafikk og lange køer på gjenbruksstasjonene.

De som har mulighet til å utsette besøket, oppfordres derfor til å komme tirsdag, onsdag og torsdag mellom klokken 16 og 18. Fredager er også roligere enn for eksempel lørdag og mandag som er dagene med størst pågang.

Velg andre leverlingssteder

Minigjenbruksstasjonene på Smestad, Grefsen, i Sofienbergparken og Pilestredet park er alternativer til gjenbruksstasjonene på Brobekk og Grønmo. På minigjenbruksstasjonene tar de i mot mindre mengder avfall.

Et annet alternativ er å benytte veldedige organisasjoner, loppemarkeder eller Fretex. Støtt opp under lokale ildsjeler med ting du ikke lenger trenger eller vil ha. For andre kan dette være gull verd.

REN beklager ulempene køproblematikken har for kundene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere