RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor uenighet

Temperaturen er høy og uenigheten fortsatt stor mellom tilhengere og motstandere av dypvannsdeponiet.

Oslo: Det kom klart frem under Oslo Havn KFs informasjonsmøte for velforeningene rundt Bunnefjorden. Knut Chr. Hallan (Ulvøya)) uttrykte stor bekymring over at "ingen fortsatt kan svare konkret på om det lar seg gjøre å dekke til de deponerte massene ved Malmøykalven. Alle steder man har forsøkt har det hittil gått galt". NGI forsikret forsamlingen om at de skal klare denne jobben.

Bystyrerepresentant Aud Kvalbein ber Oslo Havn KF om nå å ta folk på alvor. KrF politikeren uttrykker stor bekymring over at det er Oslo kommune som står med ansvaret om noe skulle gå galt. Informasjonssjef Margrethe Austad i Oslo Havn KF ber derfor motstanderne om å rette "skytset mot politikerne. Det er de som har vedtatt dypvannsdeponiet". Hun opplyser forøvrig at Oslo Havn KF vurderer å arrangere et folkemøte om saken.

Badeplasser

"Stopp giftdumpingen i Oslofjorden" har lenge etterlyst målinger utenfor badestrendene i Bunndefjorden. Oslo Havn lover intensivert prøvetaking før og i løpet av badeseongen.

Totalt skal én million kubikkmeter masse pumpes ned ved Malmøykalven i løpet av to år. Hittil er 33 000 kubikkmeter masse på plass. I løpet av vinteren begynner man også med mudring fra småbåthavnene, blant annet Padda. Også denne massen skal til Malmøykalven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere