RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storband i storform


Åse Karin Hjelen og Oslo Storband spredte god julestemning med et variert repertoar. Foto: Hilde Johanne Bjørhus Dal
Åse Karin Hjelen og Oslo Storband spredte god julestemning med et variert repertoar. Foto: Hilde Johanne Bjørhus Dal
Prøysen og jul hører unektelig sammen. Nå er det klart at Prøysen også gjør seg godt i storband-format.

OPPSAL KIRKE: Fredag kunne Oslo Storband for tredje år på rad glede publikum med førjulskonsert med et variert og utradisjonelt repertoar.

Under kyndig ledelse av dirigent Helge Hurum kunne messingblåsere, piano, trommer, bass og gitar fylle kirkerommet med velkjente toner i ny drakt.

Denne gang hadde 18-manns-orkesteret med seg gjestesolist Åse Karin Hjelen, utdannet jazz-sangpedagog ved Musikkhøgskolen i Oslo.

Prøysen, salmer og amerikanske klassikere

Kveldens konsert begynte med instrumentalversjoner av velkjente Musevisa og Romjulsdrøm, før solist Åse Karin Hjelen sang Adventsvise og for alvor fikk julestemningen til å bre seg blant et halvfrossent publikum.

Etter flere Prøysen-sanger ble et knippe kjente juleklassikere fremført, hvor det alternerte mellom instrumentalversjoner og vokalfremføringer.

Små solo-innslag under instrumentalnumrene fra saksofon, trompet og gitar tilførte velkjente låter som Jingle Bells og When you wish upon a star ekstra dynamikk og finesse.

Tilbake til norsk musikk ble Katarinas salme fremført, og ikledd vare toner fra trompetist Erik Halvorsen fikk stemningen et ekstra løft.

Konserten ble avsluttet med Stille natt med vokalist Åse Karin Hjelen, hvis stemme nådde helt inn til ryggmargen og blåste bort det som måtte være igjen av førjulsfrost i systemet.

Utradisjonelt storband

Oslo Storband har holdt det gående i 25 år og dirigent, komponist, leder og arrangør Helge Hurum har vært med siden starten.

Gjennom tidene har storbandet samarbeidet med internasjonale og nasjonale solister, og storheter som Putte Vickman, Jesper Thilo, Frode Thingnæs og Karin Krogh har alle spilt med bandet.

Fungerende leder Lars Erik Norum forteller at bandet har ambisjoner om å bli et av de beste semi-profesjonelle storbandene i Norge og ønsker også å dra konseptet med Prøysen videre.

– Prøysen hadde sikkert syntes dette hadde vært topp!

Bandet øver på Skøyenåsen en gang i uka og er støttet av Ruter, som sikrer den daglige økonomiske driften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere