RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storberget fornøyd med Stovnerpolitiet


Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen la ikke skjul på at Stovner politistasjon gjør et godt arbeid.
Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen la ikke skjul på at Stovner politistasjon gjør et godt arbeid.
Justisministeren likte det han så og hørte på tirsdag. Han ga all honnør til Stovner politistasjon for arbeidet de gjør.

STOVNER: Stovner gjør et godt arbeid og de tør å tenke annerledes. Resultatene fra forebyggende er gode og det tyder på at Stovner politiet gjør noe som er bra, kommenterte justisminister Knut Storberget til Lokalavisen etter å ha besøkt Stovner politistasjon.

Med seg hadde ministeren politidirektør, Ingelin Killengreen.

De ansatte her gjør en glitrende jobb og griper tak i saker som vi synes er viktige, sa Storberget.

Stovner politistasjon var også fornøyd med besøket og fikk inngående fortelle ministeren hvordan deres arbeid foregår.

Gode resultater

Storberget fikk en briefing over arbeidet og hvordan Stovnerpolitiet jobber.

Jeg ville besøke en stasjon som virkelig fungerer og som samarbeider godt. På Stovner ser vi gode resultater og dette var et fint besøk, sa justisministeren til Lokalavisen.

Politistasjonen har fire team fordelt på Groruddalens fire bydeler. Åtte personer jobber direkte med gjengprosjektet, det er åtte skolekontakter fordelt på skolene.
Stasjonen viste til blant annet forholdene på Furuset, nedgangen i voldsepisoder, forebyggende i skolen og satsingen på familievold, og ministeren var fornøyd med det han hørte.

- Vi ser også at det er en nedgang i voldskriminaliteten i området. På den andre siden øker familievolden, fortalte stasjonssjefen Espen Aas.

Også innenfor dette området er det intens jobbing fra politiet på Stovner.

- Dette er noe vi peker på i vår handlingsrapport som skal legges frem. At dere allerede jobber med dette er kjempebra. Det er solid her på Stovner politistasjon, kommenterte Storberget.

Ingen versting

Det er interessant å se at tallene blant ungdomskriminaliteten her er så lav, mange tror jo ofte at Groruddalen er en versting, sa Killengreen, hvorpå leder for forebyggende kunne svare at det er Groruddalen faktisk ikke.

Vi ser hvordan stedet blir fremstilt, men vi kjenner oss ikke igjen, repliserte Steinar Hoff-Olsen.

- De aller fleste er gjengangere i statistikken. Vi har jo navnet på alle og de fleste av ungdom under 18 år er det iverksatt tiltak for, opplyste stasjonssjef Espen Aas.

Glad for nye politifolk

Storberget fikk også møte ferskingene på stasjonen. Seks nyutdannete personer har startet på Stovner politistasjon, og Storberget viste stor interesse for det de hadde å si.

En halvtime på overtid er Storberget fortsatt vanskelig å få med seg videre. Han er fullt opptatt i samtaler med de nye politifolkene.

76 nyutdannete er plassert på ulike stasjoner rundt i Oslo. I sommer får Stovner politistasjon ytterligere fem personer fra Høyskolen.

- Vi er opptatt av gode erfaringer og ville komme hit i dag for vi vet at det blir gjort mye godt arbeid her. Det er viktig for oss å høre at det nytter å gjøre noe, sa en fornøyd minister til de oppmøtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere