RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JUNGELENS KONGE: Iguanen Charlie gransker gjestene, og omvendt. FOTO: Rolf Magnus W. Sæther
JUNGELENS KONGE: Iguanen Charlie gransker gjestene, og omvendt. FOTO: Rolf Magnus W. Sæther

Storbyjungelens konger

Slanger og øgler kryper rundt i tigerstadens jungel.

Iguanen Charlie, kaimanen Brutus og Arapapegøyen Junior er showets stjerner i Oslo Reptilpark. De har selskap av rundt 100 slanger, frosker, øgler, taranteller og fisk.

Vettskremte voksne

Folk med fobier har en spesiell grunn til å ta turen innom hovedstadens minijungel.

Ofte er foreldre og besteforeldre reddere enn barna. Når de ser at ungene holder en slange, vil ikke de være dårligere. Til slutt har også de voksne holdt et dyr, og alle er kurert for fobiene sine, forteller dyrepasser Ole Paulsen.

Han innrømmer å ha blitt bitt noen ganger, men påpeker at dyrene deres ikke er giftige.

Frosker med babylykke

I tillegg til 100 dyr på utstilling har reptilparken like mange på bakrommet, og stadig flere ankommer. Dyrene får de fra oppdrettere i Tyskland eller dyrehager hvor reptilene får avkom.

Men også i Oslo Reptilpark er formeringslysten på topp. Nylig fikk et pilgiftfroskpar unger til stor glede både for de ansatte og for froskeforeldrene.

Lidenskap for reptiler

For ett år siden flyttet Oslo Reptilpark inn i nye lokaler i St. Olavs gate 2, rett overfor Kunstindustrimuseet. Parken har lenge vært en relativt ukjent attraksjon og økonomien har vaklet. Men besøkstallene øker stadig, og eieren ser lyst på framtiden.

Vi blir ikke rike på å drive med dette, men det er vår lidenskap. Vi kommer til å fortsette, forteller daglig leder Are Hogner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere