RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stordalen kjøpte kunnskapsministerens maleri for 25.000


25000: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) kunne fortelle kunstelevene ved Rønningen folkehøyskole, at Petter Stordalen faktisk kjøpte hennes maleri for hele 25.000,-. Foran fra venstre: Miriam Voreland Nilsen, Tonje Hodnebrog, Alice Nichole Darby, Kitty Strømme, Vetle Hauge. Bak stående fra venstre: Mads Oma, kunstlærer Marit Lund og kunnskapsministeren. FOTO: Kristin Tufte Haga
25000: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) kunne fortelle kunstelevene ved Rønningen folkehøyskole, at Petter Stordalen faktisk kjøpte hennes maleri for hele 25.000,-. Foran fra venstre: Miriam Voreland Nilsen, Tonje Hodnebrog, Alice Nichole Darby, Kitty Strømme, Vetle Hauge. Bak stående fra venstre: Mads Oma, kunstlærer Marit Lund og kunnskapsministeren. FOTO: Kristin Tufte Haga Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) hadde litt av hvert å fortelle Rønningen Folkehøyskoleelevene.

KJELSÅS: Rektor Svein Harsten har lenge ønsket å få kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) på besøk, til den populære folkehøyskolen på Kjelsås i Oslo. For populær er den, denne høsten mottok Rønningen Folkehøyskole opp mot 700 søknader, men det er kun plass til 145. Elevene er fra overalt – fra Oslo og Akershus, også fra Nordre Aker.

Og tirsdag kom ministeren på besøk. Og kanskje var det på tide at kunnskapsministeren tok seg en ”befaring” på en folkehøyskole, for verken ministeren selv, eller hennes medarbeidere kan faktisk huske når og hvor forrige gang var.

SE BILDESERIE FRA BESØKET HER!

Bredde

Etter en kort orientering om skolen, kunne rektor Sven Harsten stolt åpne den ene klasseromsdøren etter den andre og vise frem noe av linjemangfoldet ved folkehøyskolen.

Og en sprudlende minister lot seg engasjere. Ikke minst kunne Halvorsen blant annet avsløre overfor musikklinjen, at hun selv hadde prøvd seg.

LES OGSÅ: Sjekk hvem Rønningen fikk besøk av i fjor!

Gud går her på jorden

– Men jeg har nok slitt ut tre pianolærere, en saxofonlærer og en gitarlærer. Blant annet spilte jeg ”Gud går her på jorden” , fortalte en lattermild Halvorsen, som på ingen måte lot seg friste til å ta tak i gitar’n der og da!

Og ministeren vandret fra sal til rom, fra for eksempel toppidrett og media, til ”tur/retur Verden” og Norwegian Language and Culture. Og blant sistnevnte er samlet elever fra hele verden, også voksne med kanskje lege, fysioterapeut, eller ingeniørutdannelse fra før av.

LES OGSÅ: Kristin Halvorsen besøkte Kastellet skole for å fortelle om FN

Stordalen kjøpte bildet for 25.000 kroner

Kunnskapsministeren var også innom kunst- og designlinja, og hadde selv en liten kunsthistorie å fortelle elvene.

– Jeg var for en tid tilbake med i et TV-program, sammen med Per Christian Foss. Vi fikk i oppgave å male hvert vårt bilde, og så selge det for høyest mulig pris til inntekt for et veldedig formål. Foss kjenner jo mange flere rike mennesker enn meg, og jeg lurte på hva jeg skulle gjøre for å få en høyere pris for mitt bilde. Til slutt kontaktet jeg Petter Stordalen, og han kjøpte bildet mitt for hele 25.000 kroner! Så nå henger det på et, ifølge Stordalen, ”godt synlig sted i Sarpsborg”, kunne Halvorsen fortelle de unge kunstnerne.

LES OGSÅ: Krsitn Halvorsen knyttet vennskapsbånd på Godlia

Kunnskapsministeren vandret blant veldig mange blide og fornøyde elever ved folkehøyskolen på Kjelsås. For den gode stemningen på skolen merkes. Ikke minst fikk kunnskapsministeren selv tilbakemeldinger fra elevene om at de så langt i semesteret virkelig trives på Rønningen.

Blant annet spurte ministeren om elevene på foto/videolinja lengtet hjem? Men nei, ingen på den linja har hjemmelengsel, i hvert fall ikke ennå.

Og ministeren så fornøyd ut, da hun måtte takke for seg etter en times ”befaring” på en av Norges mest populære folkehøyskoler.

– Et folkehøyskole år gir jo elevene ett år å reflektere på, og et år å få brynet seg på før man velger veien videre. Det blir kanskje som et dannelsesår. Og så flott å bo på en slik skole, og få utviklet seg sammen med mange andre mennesker, sa Halvorsen før hun takket for seg.

SE BILDESERIE HER!

Enda bedre enn jeg trodde

Stine Godvik (19) fra Bergen er en av elevene ved Rønningen Folkehøyskole. Hun går på foto/videolinja, og er strålende med valg av skoleår.

– Jeg hadde også lyst til å bo et annet sted en stund, i tillegg til å samle flere studiepoeng. Dette er faktisk enda bedre enn jeg hadde hørt om og trodde selv. Det er så langt kjempegøy, og jeg har også allerede fått mange nye venner. Miljøet er veldig bra, og man blir også kjent på tvers av linjene, forteller Stine.

– Og veldig kjekt at kunnskapsministeren kommer på besøk, det viser jo at hun faktisk bryr seg og er interessert i hva vi driver med her!

Også rektoren er fornøyd med besøket:

– Det var et kort og effektivt besøk hvor vi fikk vist store deler av skolens mangfold og elever. I en kort time må man konsentrere seg om noe og jeg er fornøyd med at vi fikk fram hovedpunktene, ifølge Svein Harsten

Mer om folkehøyskoler her

LES FRA DITTOSLO.NO:

Rekordmange søkere til Rønningen

Supersuksess for Rønningen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere