*Nettavisen* Nyheter.

Stordugnad i gang

Finn Arnt Guldbrandsen instruerer de som trosset kulden for å verne om Bekkasinmyra. Foto: FOTO: May Helene Dahl

Lørdag trosset en gruppe idealister kulda og stilte til dugnad ved Østensjøvannet. Målet er å rydde Bekkasinmyra, så et par storfe kan beite der neste sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

De som stilte til dugnad holdt varmen med hardt arbeid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørn A. Christensen og Bjørn Stensrud mener folk må engasjere seg mer for nærområdet sitt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tore Nesbakken var en av de som stilte opp med motorsag.

ØSTENSJØ: De 20 fremmøtte la ned et solid arbeid under stordugnaden ved Østensjøvannet sist lørdag.

Det er Østensjøvannets Venner som har fått oppdraget fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Dugnadsarbeidet i Bekkasinmyra går over tre lørdager. Grunnen til at dugnaden er lagt til denne tide av året, er at det er lite fugl som blir forstyrret. I tillegg gjør frosten at det myrlendte området har fast dekke.

Gjengrodd

– Vi må jobbe oss innover med motorsag. Det er så tett med busker og kratt at det ikke er mulig å gå der, opplyser dugnadslederen Finn Arnt Gulbrandsen til de fremmøtte. Han mener det ikke har blitt ryddet i Bekkasinmyra siden 50-tallet, da det var beitemark der.

– Det er et stort problem at slike områder gror igjen. I tidligere tider var det beitemark og aktiv jorddrift flere steder langs Østensjøvannet, som naturlig forhindret at busker og trær tok overhånd, forteller Gulbrandsen.

Frykter utbygging

Bjørn A. Christensen er en av ildsjelene som har engasjert seg i vernearbeidet. Han frykter at det viktige kulturlandskapet reduseres og verdier går tapt blant annet på grunn av økende utbygging.

– Jeg tok et bilde da jeg flyttet hit i 1992, og det er enorme forskjeller sammenliknet med hvordan det ser ut i dag, forteller Christensen. Han ønsker at folk engasjerte seg mer.

– Utbyggere planlegger etter menneskenes krav og glemmer dyrenes behov, sier han oppgitt.

Optimistiske

Går alt etter planen, vil et par storfe beite der neste sommer. Mulighetene for å se vadefugl raste på trekk, øker også, sier Gulbrandsen.

Det er fortsatt mulig å bidra til å gjøre miljøparken enda mer attraktiv.

Dugnaden fortsetter både lørdag 27. november og 4. desember. Still opp kl. 1000 på parkeringsplassen i syd, oppfordrer Finn Arnt Gulbrandsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.