Gå til sidens hovedinnhold

Store bobler på Teknisk Museum

Det var klart for moro med vann og såpe da Norges første såpeboblefestival gikk av stabelen på Norsk Teknisk Museum lørdags ettermiddag.

NORSK TEKNISK MUSEUM: Mange barn hadde tatt turen til Norsk Teknisk Museum da Norges første såpeboblefestival. Her kunne de selv blåse så mange bobler de bare ville, og se hvordan de ordentlige store blir lagd.

Såpebobleshow

Barna løp omkring for å rekke hva de enn kunne i løpet av dagen. Med sol som skinner og vinden som blåser lett er alt klart for å utfolde seg i såpebobler.
Og programmet var tett for såpeboblefestivalen: Her kunne en møte en ekte forsker som holder på med såpebobler, og det var både såpebobleshow og såpebobletrylleshow!

Håkon Fossum Løland (10) var en av de som fikk være hjelperne på såpebobleshowet, og han fikk klippe flere bobler. Det som var morsomt var at de ble ikke ødelagt, de delte seg i to!
- Det var gøy med boblene, og som belønning fikk jeg fange en litt stor såpeboble og ha den i hånda, strålte Håkon.

Bobler større enn barna

Ute ved publikumsaktivitene var det mulig å lage såpebobler som var større enn flere av barna.
Dace Mezaka og Synne Skjærstein (begge 8) koste seg i boble-teltet, og noe av det morsomste de gjorde var å blåse store bobler.
- De store boblene er så fine! Det morsomste vi har gjort idag er å lage såpebobler med rockeringene, også står noen i midten av såpeboblen, forteller de to opplødde jentene.

Det var ikke bare de små barna som syntes dette var morsomt, flere voksne prøvde seg inni de store såpeboblene.
Norges første såpeboblefestival ble en suksess, både for barn og voksne.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden