*Nettavisen* Nyheter.

Store byer i små rammer

Camilla Foss viser oss verden i sin nye utstilling.

Fotograf Camilla Foss er klar for sin andre vernissasje i Frognerveien 44. Her vil hun vise byer fra hele verden.

Utenlandske byer med rett linjer og klare former, svart-hvitt og små formater.

- Jeg er veldig glad i det stilrene. Er vel den grafiske designeren i meg som styrer en del når jeg tar bilder, sier Camilla Foss.

Utstillingen er hennes andre, den første holdt hun i Markveien og det var en meget positiv opplevelse.

- Det var utrolig spennende, og det gikk over all forventning. Jeg solgte et par bilder, det var helt uventet. Ville først og fremst vise arbeidene mine, så det var en god bonus, sier hun.

Samling av bilder

- Denne utstillingen er et produkt av bilder jeg har tatt gjennom mange år. Det tidligste bildet er datert tilbake til 1993. Du kan si det er en samling av de beste bildene jeg har tatt på mine mange reiser til utlandet. Når du kommer til et nytt sted ser du byen på en helt annen måte enn de som er derfra. Jeg begynner alltid å lete etter detaljer i bygninger, nye vinklinger, og finne de fine formene, sier Foss.

Bildene hun skal vise er fra blant annet Nice, Bejing, New York og Toscana.

Camilla har bakgrunn fra Parsons School of Design i Paris, hvor hun studerte foto i atten måneder.

- Det var veldig bra, og jeg lærte utrolig mye. Nå har jeg alltid elsket å ta bilder, interessen startet da jeg fikk speilreflekskamera til konfirmasjonen, og etter det har alltid tatt bilder. Kamera er i vesken uansett hva jeg gjør, eller hvor jeg går, sier hun

Må ikke provosere

- Jeg er ikke en av de kunstnerne som er ute etter å provosere med arbeidene mine. Det er helt forståelig at mange gjør det, og jeg har selv sett kunst som provoserer, men får deg til å tenke på samme tid. Kunst kan også være bare for å nyte, og det er det jeg håper folk gjør når de ser mine bilder. At de får et pusterom i hverdagen. Det er grunnen til at jeg elsker å gå på museum. Er mye på for eksempel høstutstillingen som jeg forstår at mange synes er rart, men det er ganske underholdene til tider, sier hun

Kunstneren er imponert over kunstmiljøet på Frogner.

- Virker som om det er en del kunstinteresserte mennesker her, så nå håper jeg bare at mange tar turen innom, sier hun og smiler.

Utstillingen varer fra 7- 18. januar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.