RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store Disney, for et hårreisende show!


Ekornet (Maren Høgh Åslein), vaskebjørnen (Rikke Kristine Skofteby) og haren (Andrine Dyblie Erdal) følger Snehvit gjennom tykt og tynt.
Ekornet (Maren Høgh Åslein), vaskebjørnen (Rikke Kristine Skofteby) og haren (Andrine Dyblie Erdal) følger Snehvit gjennom tykt og tynt.
Det er ikke alle forunt å få til en gjennomført bra forestilling, men det har virkelig Østensjø barne- og ungdomsteater fått til. Barnegruppen imponerte stort med Snehvit og de syv dvergene!

BØLER: Østensjø barne- og ungdomsteater holdt forrige uke flere forestillinger av stykkene Jungelboka og Snehvit og de syv dvergene. Nordstrands blad tok turen til aulaen på Bøler skole, for å se barnegruppas tolkning av verdens første helaftens tegnefilm.

Magisk

Området foran scenen var dekorert etter alle kunstens regler, med gress og blomster i ren Disney stil. Ekstra imponerende var det også at teatergruppen hadde utnyttet arealene rundt publikum så godt. På begge sider av publikum, var det alléer som fungerte som skogsstier. Der var det fargerike lys, pyntegjenstander og lange forheng. Dette skapte en riktig så eventyrisk stemning.

Showet startet med gåsehud, i hvert fall for undertegnede. Det var bekmørkt i salen. Publikum var knyst. Et lite område på scenen var halvt opplyst og tåkete. Høyttalerne spøy ut mystisk, elektronisk musikk, som sørget for at nakkehårene reiste seg. Den pirrende og smånifse følelsen i kroppen vedvarte gjennom hele forestillingen, selv da dvergene og den søte lille haren, (Andrine Dyblie Erdal) kom med sine gullkommentarer.

Jeg har en vemmelig følelse i haletippen, at noe galt skal skje, sa den hvitkledde vennen til Snehvit. Så visst hadde dyret rett. Det ble riktig så vemmelig. Stemora til Snehvit er som kjent ingen likandes person, og da hun fikk vite av speilet sitt, at stedatteren hennes fremdeles var den vakreste i verden, fordi jegeren ikke hadde gjort jobben sin, ble hun illsint og full av hevn. Norun Johnsen imponerer med sin onde latter og naturtro bevegelser, når hun beveger seg rundt på scenen i stemoras skikkelse.

Imponerende

Snehvit, spilt av Mari Eriksen Nordeng, skal også ha skryt for sin tolkning av rollen. Den fagre fremtoningen, milde stemmen og små-naive personligheten kommer tydelig frem. I tillegg synger hun klokkeklart og rent.

Dvergene er et kapittel for seg selv, med alle sine krumspring og kommentarer. Vesle Snill (Pernille Lauritsen Slettvold og Leah Rønning Berge) sørger stadig for at latteren sitter løst blant publikum, med alle sine feilbruk av ord på rim.

Det er tydeligvis populært å være med i barneteater, for dvergene var det for eksempel dobbelt opp av. Totalt 25 talentfulle, unge skuespillere bød på god underholdning, så noe tyder på at de tre instruktørene Gerd Brox, Margrete Bratberg og Karoline Meyer har gjort jobben sin. Manusforfatter Per Lillo Stenberg, lydmann Jon Ødegård, lysfikser Even Boberg og musikksjef Jørn Øien, skal også alle ha ros for sin jobb. Herlig bra!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere