RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store forandringer i troppen

Omsider er vi ferdige med 2008, og nå kan vi se frem mot det jeg tror blir et meget godt Lyn-år. Etter nesten to uker ferie, og fire kilo opp i vekt, er det endelig tilbake på jobb, og det føles deilig å komme i gang. Kiloene derimot er en annen historie, men det skal jeg ikke plage dere med.

Da vi kom på jobb mandag, var det tid for vareopptelling, og etter en kjapp sjekk satt vi igjen med 19 spillere, og ganske store forandringer i troppen. Espen Hoff og Lars Kristian Eriksen har vi allerede takket av, men også Magnus Powell, Trygve Velten, Kjell Petter Opheim, Bjarne Kortgaard Ingebretsen, Geir Kåsene (fysio), Henning Berg og Torgeir Bjarmann er borte. Det samme er Tomasz Sokolowski, som etter 181 kamper i verdens peneste drakt, har valgt å trappe ned i Viking. Han har skrevet fireårskontrakt med Uwe Røsler, og jeg ønsker han all mulig hell og lykke i sin karriere, selv om han med hell kunne gjort ting annerledes i avslutningsfasen vis-a-vis Lyns supportere.

En person jeg virkelig kommer til å savne, er Eddie Gustafsson, for han og klubben er enige om å ikke fortsette samarbeidet. Eddie er nok kanskje en av de aller hyggeligste gutta jeg har møtt i løpet av mine år i Lyn, og utenfor banen ble vi gode kompiser. Eddie trivdes godt i klubben, men den neste kontrakten han skriver er kanskje hans siste som proff, og da er selvfølgelig økonomi viktig, og let's face it, Lyn kan ikke konkurrere mot de rikeste klubbene på lønn og sign on fee. Det er en ny hverdag alle som er glade i Lyn må venne seg til, men jeg er ganske sikker på at våre investorer, samt alle de som har investert på eget initiativ eller via Lyn Fotballs Venner, setter pris på at vi ikke bruker opp halve lønnsbudsjettet på en keeper.

Nesten uansett hvor Eddie havner ønsker jeg han lykke til, minus i kampene mot Lyn, hvis det blir en norsk klubb han signerer for. For maken til keeper (både på og utenfor banen) er det mange år siden Lyn har hatt!

Det gledelige med at Eddie ikke fortsetter, er at Johan Dahlin endelig får sjansen som førstekeeper. Han fikk det også i 2006, men mistet plassen til Eddie etter at sistnevnte hadde overbevist såpass på trening. Det er tre år siden, og nå er Johan en helt annen keeper, med blant annet topp erfaring fra Trelleborg i den svenske serien, hvor han får veldig gode skussmål fra trener Tom Prahl og fansen.

Bak Johan lurer det også et annet keepertalent som vår keepertrener Espen Granli har oppdaget. Arnar Darri Petursson er riktignok bare 17 år gammel, men som keeper er han langt eldre i hodet. I fjor fikk han prøvd seg ved et par anledninger i 2. divisjon, og gutten er som et fryktløst dyr i møte med sine konkurrenter, og man skulle trodd han godt opp i tjueårene. Skulle Johan bli skadet tror jeg ikke Kenta vil nøle et sekund med å sende han på banen, og personlig ville jeg ikke blitt det spor nervøs.

Nei, jeg er ikke veldig bekymret for sesongen som kommer. Jeg forstår at noen er skeptiske, men vi kommer til å signere noen gode spillere i tiden som kommer, og jeg tror vi får et godt år.

Optimisten i meg mener i hvert fall det!

Ha en strålende helg.Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere