Store forsinkelser på Ljabru

Det har skjedd mye på Ljabru trikkeholdeplass de siste månedene, men det er fortsatt et stykke igjen før alt er ferdig.

Det har skjedd mye på Ljabru trikkeholdeplass de siste månedene, men det er fortsatt et stykke igjen før alt er ferdig. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Det ble tidligere i vinter satt i gang omfattende arbeider med å utbedre trikkeholdeplassen på Ljabru. Nå varsles store forsinkelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byggeleder Gunnar Johansen sa tidlig fra til Nordstrands Blad at det kom til å bli forsinkelser. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvilestua skal flyttes, men før det kan skje må papirer behandles. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Ljabru: Da arbeidene på Ljabru endestasjon begynte, fikk befolkningen informasjon om at arbeidene skulle være ferdige før jul, men allerede da kunne byggeleder Gunnar Johansen advare om at de oppgitte datoene var veldig optimistiske.

LES SAKEN: Ljabru endestasjon i ferd med å bli ny

Johansen er fortsatt forsiktig med å love en dato når alt skal stå ferdig.

Mye har skjedd

Leskuret er flyttet og man kan se konturene av den nye plattformen. Men flyttingen av hvilehuset og anleggelsen av parkeringsplasser står og venter på papirer og søknader som Kollektiv Transport Produksjon AS (KTPAS) har vært sent ute med å fylle ut.

LES OGSÅ: Vil forlenge trikken fra Ljabru til Hauketo

Kvalitet

For å forsikre seg om at arbeidene blir gjort skikkelig vil ikke Johansen forhaste åpningen av de nye fasilitetene. Han vil at alle arbeider skal være ferdige før plattformene tas i bruk, det inkluderer flyttingen av hvilehuset og vil bety utsettelse i noen måneder.

Dette er i følge Johansen uproblematisk. Han sier at de har fått gode tilbakemeldinger om at den midlertidige løsningen fungerer bra.

Parkering

Også arbeidene med parkeringsplassen er blitt kraftig forsinket på grunn av papirarbeid. Johansen vil sørge for flest mulig parkeringsplasser, men noe av tomta er regulert til sti. Arbeidene utsettes derfor til de kan få maksimert potensialet for tomta.

Johansen regner med at de nødvendige papirene er på plass i midten av januar, men tør ikke si helt sikkert når alle arbeidene er helt ferdige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.