RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRENGER PENGER: Søndre Aas gård på Holmlia er et bydelsomfattende fritidstilbud for barn og unge med rideaktiviteter, husdyrhold og gårdsarbeid. Nå venter man på økonomisk hjelp for en sårt tiltrengt rehabilitering. Foto: Aina Moberg
TRENGER PENGER: Søndre Aas gård på Holmlia er et bydelsomfattende fritidstilbud for barn og unge med rideaktiviteter, husdyrhold og gårdsarbeid. Nå venter man på økonomisk hjelp for en sårt tiltrengt rehabilitering. Foto: Aina Moberg

Store gulvskader etter avføring og tunge hover

Det haster å reparere grisebinge og stall på Søndre Aas gård, men først i september vil bydelsutvalget behandle saken.

HOLMLIA: Det var på siste møte før ferien fungerende bydelsdirektør Lillian Aakervik ba bydelsutvalget (BU) si ja til følgende forslag til vedtak:

« BU stiller seg positive til at 856.000 kroner av Oslo Sør-satsingens investeringsmidler for 2013 avsettes til rehabilitering av grisebinge og stall, samt påstigningsrampe for brukere med funksjonsutfordringer i ridehallen på Søndre Aas gård.»

LES OGSÅ: Bygger psykiatrisk senter mellom gård og kirke

– Saken er kritisk

Det kunne ikke lokalpolitikerne vedta sånn uten videre.

– Vi har ikke fått behandlet dette spørsmålet, og vil ha saken utsatt, sa Høyres Arild Andersson, og fikk støtte av Ingvil Vaggen Malvik (Ap).

– Vi ønsker en normal saksgang. Forslaget må behandles i komiteene før det skal opp i BU, sa hun.
Disse uttalelsene opprørte Anne Helen Hjelmerud (Frp).

– Jeg ber BU være litt spenstig og si ja, ikke utsette saken.Rehabiliteringen bør gjøres så fort som mulig, og er enklest når dyrene er ute om sommeren, sa hun.

Hjelmerud fikk god støtte i sitt syn av Guri Riksaasen (SV).

– Gården eies av bydelen. Saken er kritisk og rehabiliteringen må skje nå, sa hun.

LES OGSÅ: Ungdom fra Søndre Nordstrand skal få flere førstegangsvelgere til å stemme

Klart flertall

Men, innsigelsene hjalp lite. Bydelsutvalget vedtok med Arbeiderpartiet og Høyres stemmer mot SV, Frp og Venstre sine, at saken skal utsettes til første BU-møte etter sommeren, torsdag 19. september.

– Det er bydelsutvalget som bestemmer, men jeg minner om at rehabilitering og innredning av påstigningsrampe, er en forutsetning for dyreholdet og for Søndre Aas gård, sa Lillian Aakervik.

Hun poengterte at reparasjon av gulvene i stall og grisebinge må gjennomføres før behovet øker ytterligere, eller fører til andre bygningsmessige skader med påfølgende kostnader.

– Gulvene slites av avføring og hover fra tunge dyr. Det har medført store skader på betonggulv, vegger og innredning, sa fungerende bydelsdirektør.

LES OGSÅ: Fellah fra Holmlia kan havne i Strømsgodset

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere