RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store gutters drøm

Nesten garantert fritt for damer. Seks timers kjøring og over 3000 runder med små biler er en lek for store gutter.

Haugenstua: Internasjonalt langdistanseløp for biler i størrelse 1:24 ble arrangert for første gang i Norge. "Badet Raceway" på Haugenstua var stedet. Ni lag med fire deltagere hver deltok, flest fra Norge, men også lag fra Spania, Belgia, Nederland, Danmark og Sverige deltok.
Til sammen kjørte lagene seks timer. En tredjedel av tiden i mørket (det er lys på bilene). Den nye banen er 33 meter lang og det kjøres over 3000 runder. En strekning på over sju mil.

Store gutter

- Dette er ingen sport for unger. Det er de voksne som dominerer under stevnet, sier primus motor og leder for Badet Raceway Glenn Wennerberg.
Han forteller at anleggene og tiltaket her i kjelleren på Haugenstua er realisering av guttedrømmen. Hit kommer et femtitalls medlemmer og andre for å kjøre og å mekke.
Og ikke minst for å konkurrere.
Lag fra mange andre land stilte også til løpet denne lange lørdagen.
- Vi er tre stykker fra team Model-Slot i Madrid som er her i dag. Når vi har tid og anledning reiser vi rundt på konkurranser, sier en blid Alvaro Sarabia.
Han legger til at det er litt uvant med løp der seks biler kjører samtidig.
Han er mer vant til rallyløp, der en kjører en om gangen og på tid. Ellers synes han det er hyggelig å treffe likesinnede, og han holder gjerne kontakten med de han treffer på nettet.

Rekrutter

Det var i hovedsak de voksne som deltok i selve konkurransen, men det er mange av den yngre mannlige garden som bruker banene på kveldstid.
- Jeg er her når jeg har tid. Kanskje et par ganger i uka. Jeg har egen bane hjemme også, sier Ingar Solli.
Han forteller at bilene er ganske dyre og det blir en del mekking. Mest dekk og børster. En må ha forskjellige biler til forsjellige baner. Bilene koster 5 600 kroner. Konkurransebilene over det dobbelte.
Er du interessert så sjekk: www.bilbane.no


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere