RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store planer for framtiden

Grorudalssatsningen er i gang på Romsås. Det er mange planer for skolene Bjøråsen, Tiurleiken og Svarttjern.

Romsås: Mye skal skje på Romsås-skolene i tiden framover. Mange kulturelle tiltak som dans og musikk, kommer til å bli satt i gang i løpet av kort tid. Med dette ønskes det at de unge skal få en mestringsfølelse bli engasjerte og tenke positivt.
Noen aktiviteter har de allerede satt i gang med. Skolefrokost blir servert hver morgen i ukedagene og leksehjelp blir tilbudt flere ganger i uka av studenter fra lærerhøyskolen. Alt dette er satt i gang med ett ønske om å forbedre det faglige og sosiale miljøet på skolene.

Full aktivitet

I gang settes også forskjellige ting på de forskjellige skolene, ved Tiurleiken skole skal det settes i gang en jentecafé og ved Svarttjern skole skal de starte med et forebyggende helseteam. På Bjørndalen skal ett foreldre akademi åpnes der de ønsker å gi foreldrene ett kompetanseløft. Foreldre med gode kunnskaper har ofte bedre selvfølelse, noe som igjen smitter over på barna.
- Mange av barna kommer selv med ønsker om hva som kan bedres eller forandres, og det er viktig å prøve og innfri disse ønskene, framhever prosjektleder Anna Kristina Knudsen.
- Det kommer snart til å bli full aktivitet på alle Romsås-skolene, forteller Knudsen engasjert.
Knudsen er ansatt for to år og håpet er at prosjektet etter dette greier å stå på egne bein uten en prosjektleder. Hun er en godt utdannet dame, som engasjerer seg sterkt og har klare meninger. Hun forteller at hun egentlig søkte på en konsulent stilling i bydelen, men fikk tilbud om jobben som prosjektleder i stedet
- Da måtte jeg bare si JA, forteller hun smilende.
- Min viktigste oppgave som prosjektleder er å finne ut hva behovet er, finne de rette menneskene, gi prosjektet ett innhold og tilfredsstille behovene, poengterer Knudsen.

Trenger frivillige

- Vi har ett ønske om at alt som tilbys har ett godt innhold, og for å få til dette trenger vi hjelp av frivillige, sier Knudsen.
Hun håper folk har tid til å hjelpe til og ta i ett ekstra tak. Å få tak i frivillige som har tid til å engasjere seg, ser Knudsen på som en av de største utfordringene.
- Jeg synes det er flott at det nå blir gjort en ekstra innsats for barn og unge i Groruddalen, avslutter Knudsen smilende.
Har du litt tid til overs og ønsker å engasjere deg, så ta gjerne kontakt med Anna Kristina Knudsen på telefon: 91 75 00 61

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere